Με δύο ημέρες καθυστέρηση ανακοίνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο διοικητικό συμβούλιο της Μεγάλης Δευτέρας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, επισημαίνεται η δυσκολία που αντιμετωπίζει για να λειτουργήσει λόγω της μεγάλης περικοπής στην επιχορήγηση (δεν έχει εισπράξει ακόμη για το 2012) και υπογραμμίζεται ότι τα σωματεία δεν μπορούν να επιβαρυνθούν περισσότερο, ενώ οι εθνικές ομάδες πρέπει να αντιμετωπιστούν με τη δέουσα προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, καλείται η Πολιτεία να βοηθήσει στη σαφή διαμόρφωση του νέου πλαισίου του Ερασιτεχνικού αθλητισμού, να αποσαφηνίσει το πλαίσιο λειτουργίας των Ομοσπονδιών και να περιορίσει την έμμεση αύξηση των περικοπών στα έσοδά τους, ενώ γίνεται έκκληση προς τη διοίκηση του σταδίου «Ειρήνης και Φιλίας» να αντιμετωπίσει με το δέοντα σεβασμό τις υποχρεώσεις των ομάδων μπιτς βόλεϊ, που προετοιμάζονται για να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η διοργάνωση ημερίδας του Ερασιτεχνικού βόλεϊ θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο πλαίσιο των εντός έδρας αγώνων της Εθνικής ανδρών στο European League. Σε σχέση με τα προβλήματα της αμειβόμενης πετοσφαίρισης θα συγκροτηθεί Επιτροπή αποτελούμενη από νομικούς συμβούλους των ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο και την αδειοδότηση των ομάδων που θα συμμετέχουν στην Α1 Εθνική κατηγορία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η ΕΟΠΕ θα αναμένει την πρόταση της ΕΣΑΠ για το νομικό καθεστώς των ομάδων που θα συμμετέχουν στην Α1 της περιόδου 2012-2013. Το Δ.Σ. εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η διάταξη του άρθρου 118Α του νόμου 2725 έχει αρχίσει να λειτουργεί ήδη αποτρεπτικά για την ενασχόληση διοικητικών στελεχών με τα ΤΑΑ.

Η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τη δέσμευση που ανέλαβε με τον πρόσφατο νόμο για την επιχορήγηση στα ΤΑΑ Α1 και στα Σωματεία της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών, περιόδου 2010-2011».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης