Εξαιρετικό ήταν το βράδυ της Τετάρτης για τις ελληνικές ανδρικές ομάδες που μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της CEV, αφού οι τρεις προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και η μία γνώρισε «τιμητική ήττα» από μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη.

Ηττημένος αλλά με… κέρδος από την εμφάνισή του και τις εμπειρίες που αποκόμισε ήταν ο ΠΑΟΚ, που έχασε μεν στο κλειστό της Πυλαίας με 1-3 από την πανίσχυρη Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς, για τη δεύτερη αγωνιστική στον Γ΄ όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στα τρία από τα τέσσερα σετ κοίταξε κατάματα τους Ιταλούς και δεν κέρδισε βαθμό στις λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από εκεί και ύστερα, στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας (CEV Cup) οι δύο από τις 16 καλύτερες ομάδες που απέμειναν για να διεκδικήσουν το τρόπαιο είναι ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας Σύρου, που απέκλεισαν την εσθονική Παρνού και τη βελγική Ανβέρπ, αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» προκρίθηκαν με δύο νίκες, καθώς μετά το εκτός έδρας 3-1 νίκησαν απόψε εύκολα με 3-0, ενώ η ομάδα των Κυκλάδων χρειάστηκε να ανατρέψει το 1-3 του Βελγίου, καθώς νίκησε την Αντβέρπ με 3-0 και στη συνέχεια κατάκτησε (15-11) και το golden set για να περάσει.

Στη φάση των «16» ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη ρουμανική Κραϊόβα και ο Φοίνικας τη φινλανδική Σασταμάλα, με τους πρώτους αγώνες εκτός έδρας στις 2 Δεκεμβρίου και τις ρεβάνς στην Ελλάδα στις 16/12.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανηγυρική πρόκριση στην κυρίως φάση των «32» του Challenge Cup πήρε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που μετά το 3-2 στον πρώτο αγώνα νίκησε απόψε και στην ακριτική πόλη την Πανβίτα Πομγκράντ Μούρσκα Σομπότα από τη Σλοβενία, με 3-1.

Τώρα ο Εθνικός θα παίξει με την Πριέβιντζα από τη Σλοβακία, με πρώτο αγώνα στην Αλεξανδρούπολη στις 2 Δεκεμβρίου και ρεβάνς εκτός έδρας στις 16 του ίδιου μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης