Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στην Ρωσία, στο δεύτερο φιλικό της στο τουρνουά της Κύπρου, ενόψει του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

Ο Ιάν Βουγιούκας ωστόσο, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» εξέφρασε την άποψή του ότι η ομάδα μας έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διεθνής σέντερ του Παναθηναϊκού παράλληλα ξεκαθάρισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα πρέπει να δείξει τη δέουσα προσοχή στο ματς με την Τουρκία, καθώς όπως επισήμανε θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βουγιούκα:

Για τις φιλικές αναμετρήσεις της Εθνικής εν όψει Μουντομπάσκετ: «Στα τρία φιλικά που έχουμε δώσει έχουμε δείξει θετικά δείγματα αλλά πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Πρέπει να βρεθούμε σε καλή κατάσταση στην Τουρκία κι όχι εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την αναμέτρηση με τη Ρωσία: «Πίστευα ότι η Ρωσία θα φαινόταν πιο δυνατή αλλά σίγουρα στην Τουρκία θα είναι ντέρμπι το ματς. Θα πρέπει να προσέξουμε».

Για τα θετικά στοιχεία που έχει δείξει η Εθνική στα φιλικά: «Παίζουμε αρκετά καλή άμυνα αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Στην επίθεση υπάρχει πλουραλισμός. Το καλό είναι πως τόσα χρόνια πολλοί από τους παίκτες είναι μαζί και υπάρχουν αυτοματισμοί».

Για τον ρυθμό που έχει η ομάδα στους αγώνες:
«Αυτό ξεκινάει με τους πλέι μέικερ που συνεχώς κρατούν καλό ρυθμό και όλοι οι άλλοι ακολουθούμε».

Για το τι πρέπει να βελτιωθεί στην ομάδα: «Πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Κάθε φιλικό που περνάει θα δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο σε όλους τους τομείς και ελπίζω μέχρι το τέλος του μήνα που ξεκινάει το Μουντομπάσκετ να φανούμε έτοιμοι».

Για το προσεχές φιλικό με την Κροατία: «Η Κροατία είναι πολύ αξιόλογη ομάδα με καλούς παίκτες και πρέπει να το δούμε σοβαρά και να δώσουμε τον καλό μας εαυτό».

Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Είμαι τυχερός που αυτό το καλοκαίρι έχω την εμπειρία τη Εθνικής και την ευχέρεια να παίξω με αρκετούς παίκτες που θα είμαστε μαζί στον Παναθηναϊκό. Οι απαιτήσεις είναι πολλές αλλά θα ανταποκριθώ».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Ό,τι και να πούμε είναι περιττό. Έχει δείξει την αξία του. Χαίρομαι που θα είμαι παίκτης του και ελπίζω να γίνω καλύτερος».

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Κάθε χρόνο ο Παναθηναϊκός πάει και για τα τρία τρόπαια. Υπάρχουν δυσκολίες αλλά επειδή έχουμε παίκτες με εμπειρία μπορούμε να βγούμε νικητές».

Για τις προσωπικές του βλέψεις: «Όταν παίζεις με καλούς παίκτες και υπό τις οδηγίες τέτοιων προπονητών μόνο καλύτερος μπορείς να γίνεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης