Να προκριθεί στο Final-4 της Ευρωλίγκα, που θα διεξαχθεί στο Παρίσι θέλει ο Ολυμπιακός. Στο δρόμο του είναι η πολωνική Πρόκομ, μια ομάδα που έχει στη σύνθεσή της αρκετούς Αμερικάνους που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Νίκολα Βούισιτς ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι 110% συγκεντρωμένος στις αναμετρήσεις με την Πρόκομ, για να καταφέρει να φτάσει στην τελική τετράδα της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνέντευξη:

-Τελικά η έλλειψη κινήτρου επηρέασε την ομάδα του Ολυμπιακού;

«Δεν συμφωνώ πως δεν υπήρχε κίνητρο. Θέλαμε να τελειώσουμε το Top-16 χωρίς ήττα και αυτό ήταν το κίνητρό μας. Είχαμε εξασφαλίσει την πρόκριση και την πρωτιά, αλλά θέλαμε να τελειώσει αυτή η φάση και να μην έχουμε γνωρίσει την ήττα. Αφού ήρθε, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως να είναι και καλύτερα τώρα, που δεν κόστισε τίποτα, παρά αργότερα. Πλέον, δεν υπάρχει περιθώριο για ήττες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Απέχετε τρεις νίκες από το Παρίσι, ποια η γνώμη σου για το τελευταίο εμπόδιο πριν το Final-4, την Πρόκομ;

«Είναι μια ομάδα που δίκαια βρίσκεται στα προημιτελικά. Κέρδισε στην έδρα της Μάλαγα με 20 πόντους και προκρίθηκε γιατί το άξιζε. Είναι μια ομάδα που δεν μπορείς να την πεις πολωνική. Έχει πολλούς Αμερικάνους και γενικά το στυλ της δεν είναι και τόσο ευρωπαϊκό. Τους αρέσει να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο και να σουτάρουν πολύ. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην τους επιτρέψουμε να βρουν ρυθμό γιατί μετά θα έχουμε πρόβλημα».

-Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύεις πως αυτή η ομάδα μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό σε μια σειρά πέντε αγώνων;

«Στον αθλητισμό μπορούν να συμβούν τα πάντα. Στη φετινή Ευρωλίγκα έχουμε δει ουκ ολίγες εκπλήξεις και εμείς δεν θέλουμε να πέσουμε θύματα μιας ακόμη. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε 110% συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για μεγάλες μάχες. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας στα δύο πρώτα ματς ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε αήττητοι στην έδρα μας. Με ένα γεμάτο γήπεδο και τους οπαδούς στο πλευρό μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης