Το στάδιο Μαρακανά ανακατασκευάζεται πλήρως προκειμένου να φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου, διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί το 2014 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Όπως σε αρκετά κατασκευαστικά έργα στη Βραζιλία, έτσι και σε αυτό παρουσιάστηκαν σημαντικές καθυστερήσεις. Το στάδιο θα έπρεπε να ήταν έτοιμο τον Δεκέμβριο του 2012 και σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «theguardian» το «λίφτινγκ» δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα τέλη Απριλίου του 2014, παρά το γεγονός πως το στάδιο θα φιλοξενήσει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- αγώνες του FIFA Confederations Cup 2013 (15 – 30 Ιουνίου 2013).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Επιτροπή Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας εμφανίζεται καθησυχαστική, υπογραμμίζοντας πως όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Τα καλά νέα πάντως έγκειται στο γεγονός πως ήδη τα πρώτα τμήματα του χλοοτάπητα έχουν τοποθετηθεί με επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια στιγμή που οι εργασίες στα υπόλοιπα τμήματα του γηπέδου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε επίσης:
«Λιφτινγκ» στο Μαρακανά, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011, 01:29

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης