Μία βελτιωμένη μέθοδος για την ανίχνευση της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης (HGH) ετοιμάζει ο WADA, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του, Ντέιβιντ Χάουμαν.

«Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να εισαγάγουμε το συγκεκριμένο τεστ στον προγραμματισμό μας για το τρέχον έτους. Έτσι θα ανοίξει ένα νέο “παράθυρο” για την καταπολέμηση του ντόπινγκ», είπε χαρακτηριστικά ο Χάουμαν στη Λοζάννη της Ελβετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σημερινοί έλεγχοι για τη ανίχνευση της HGH μπορούν να αποκαλύψουν μόνο τους παραβάτες εκείνους που έκαναν χρήση της ουσίας για ένα διάστημα μέχρι τριών ημερών από τον έλεγχο, ενώ η βελτιωμένη εξέταση μπορεί να αποκαλύψει όσους έκαναν κατάχρηση πολλών εβδομάδων.

Το συγκεκριμένο τεστ είναι το αποτέλεσμα επιστημονικής έρευνας των τελευταίων 12 ετών. Ο Χάουμαν είπε ακόμη ότι οι υπηρεσίες του παγκόσμιου οργανισμού κατά του ντόπινγκ εργάζονται σκληρά για την διεξαγωγή εξετάσεων που αφορούν τις μεταγγίσεις αίματος, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει την ακριβή ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης