Στην αρχή της σεζόν λίγοι ήταν αυτοί που έδιναν πιθανότητες στον… νεανικό Ολυμπιακό να προκριθεί στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Εντούτοις η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς τα κατάφερε και μαζί με τον Παναθηναϊκό θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο (11-13) στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κάιλ Χάινς, ανανεώνοντας το blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, παραδέχθηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του πίστευαν πως μπορούσαν να τα καταφέρουν και επιβεβαιώθηκαν μέσα από τη σκληρή δουλειά, αλλά και τη συνεχή βελτίωσή τους.Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Αμερικανός άσος:

«Είμαι ο Κάιλ Χάινς, φόργουορντ/σέντερ του Ολυμπιακού και γράφω από την όμορφη Αθήνα. Ναι, το αουτσάιντερ είναι ακόμα ζωντανό. Είναι υπέροχο που το λέω αυτό. Σε μερικές εβδομάδες η ομάδα μου θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για το Φάιναλ Φορ. Μέσα στη σεζόν είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα κι εκτός από τους ανθρώπους που είναι στα αποδυτήρια της ομάδας κανείς άλλος δεν περίμενε ότι θα είμαστε ακόμα εδώ. Ακριβώς για αυτό το λόγο θεωρώ πως καμία άλλη ομάδα δεν το άξιζε όσο εμείς να είναι στο Φάιναλ Φορ.

Όταν έγραψα το τελευταίο blog μου ήταν τότε που επιστρέφαμε από τη Σιένα και ετοιμαζόμασταν για το τρίτο και το τέταρτο παιχνίδι των πλέι οφ, στην Αθήνα. Μέχρι τότε είχαμε παίξει εξαιρετικά στην έδρα μας μέσα στη σεζόν κι είχαμε μόλις μία ήττα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) μπροστά στο κοινό μας. Αισθανόμουν καλά που θα παίζαμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Η ατμόσφαιρα αναμενόταν καυτή, αφού έγινε sold out και στα δύο παιχνίδια και πολλοί φίλαθλοί μας ήθελαν ρεβάνς από τη Σιένα που την προηγούμενη σεζόν είχε προκριθεί εις βάρος μας στο Φάιναλ Φορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τρίτο παιχνίδι η ομάδα μας έπαιξε φοβερή άμυνα. Ήταν ίσως το καλύτερο αμυντικά παιχνίδι που είχαμε μέσα στη σεζόν. Τους κρατήσαμε στους 30 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και τελικά σκόραραν μόλις 48. Νικήσαμε με 75-55 κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά στο τέταρτο παιχνίδι. Μετά το τρίτο παιχνίδι δεν πανηγυρίσαμε κι αυτό γιατί σε πολλούς ήρθε στο μυαλό η νίκη στο περσινό πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ, οπότε ο Ολυμπιακός κέρδισε με 40 πόντους, αλλά τελικά αποκλείστηκε. Ξέραμε πως έπρεπε να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Το τέταρτο παιχνίδι ήταν ακριβώς το αντίθετο σε σχέση με το τρίτο, από κάθε άποψη. Δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές για τις δύο ομάδες, ακόμη και τα δεκάλεπτα ήταν μοιρασμένα. Τελικά, καταφέραμε να κάνουμε ένα μικρό σερί στο τέταρτο δεκάλεπτο χάρη στην άμυνά μας και νικήσαμε με εφτά πόντους. Κάπως έτσι κλείσαμε εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ.

Είναι φοβερό επίτευγμα να παίρνεις μέρος στο Φάιναλ Φορ. Είναι κάτι που δεν μπορούν να καταφέρουν πολλοί παίκτες ή πολλές ομάδες. Όπως και για πολλούς συμπαίκτες μου, έτσι και για εμένα θα είναι το πρώτο Φάιναλ Φορ της καριέρας μου κι αυτό είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω από τότε που άρχισα την καριέρα μου.

Θα είναι πολύ σημαντική στιγμή για όλη την ομάδα μας, όχι μόνο για το πρεστίζ που μας δίνει η συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ, αλλά και επειδή η διαδρομή για να φθάσουμε έως εκεί ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Θυμάμαι στο ξεκίνημα της σεζόν πως πολλοί εδώ έλεγαν ότι ακόμα και στους «16» να φθάναμε θα ήταν επιτυχία. Έλεγαν πως η ομάδα μας μοιάζει με ομάδες του ΝCAA και δεν έχει εμπειρία, καθώς οι περισσότεροι παίκτες είναι νεαροί. Εμείς, όμως, αφήσαμε εκτός όλους αυτούς και όσοι είμαστε μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας πιστεύαμε πως μπορούσαμε να φθάσουμε στο Φάιναλ Φορ.

Ξέραμε πως για να φθάσουμε στον στόχο μας θα έπρεπε να έχουμε υπομονή και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Μέσα στη σεζόν συναντήσαμε πολλές καταστάσεις που μας βοήθησαν να «μεγαλώσουμε» ως ομάδα. Δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν με 2-3 στα πρώτα πέντε παιχνίδια, ενώ στο Top 16 είχαμε 1-2 στα πρώτα τρία παιχνίδια.

Επίσης, καταφέραμε να καλύψουμε τραυματισμούς σημαντικών παικτών μέσα στη χρονιά. Πιστεύω πως όλα αυτά που περάσαμε μας βοήθησαν να φθάσουμε στον στόχο μας που ήταν το Φάιναλ Φορ, γιατί κάθε τέτοια περίπτωση μας βοήθησε να «μεγαλώσουμε» ως ομάδα. Τώρα, που το γράφω αυτό, απέχουμε 30 ημέρες από το Φάιναλ Φορ. Κάθε ημέρα που περνάει περιμένω με ανυπομονησία τη μεγάλη στιγμή και μετράω αντίστροφα για να βρεθούμε στο «Σινάν Ερντέμ Αρίνα». Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την ομάδα μας. Τώρα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε με σκοπό να «μεγαλώσουμε» ως ομάδα. Θα σας δω σύντομα στην Κωνσταντινούπολη».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης