Η αντιμετώπιση που είχε ο ΠΑΟΚ στις αρχές του πρώτου γύρου και στο ματς με τον Άρη στο «Χαριλάου» είναι τα στοιχεία που δεν άφησαν το «Δικέφαλο του Βορρά» να πάρει το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τον Κώστα Χαλκιά.

Ο έμπειρος πορτιέρο της ομάδας της Θεσσαλονίκης είπε πως, σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ θα είχε περισσότερες πιθανότητες, για να φτάσει στον τίτλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε βοήθεια από κανέναν. Δεν το θέλω κι εγώ προσωπικά. Ζητήσαμε, όμως, σεβασμό, αυτό ζητάω πάντα πριν από κάθε ματς. Δυστυχώς, δεν τον είχαμε στις αρχές του πρώτου γύρου, και στο κομβικό παιχνίδι, που για μένα ήταν θα έλεγα ένα κακό παιχνίδι για όλη την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο Χαριλάου με τον Άρη. Και αναφέρομαι σε όλους τους τομείς. Αν ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν σε ένα άλλο πρωτάθλημα, σε μια άλλη χώρα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει κάτι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς τώρα είναι να κοιτάξουμε μπροστά» τόνισε ο Χαλκιάς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και συνέχισε.

«Προσπαθήσαμε με ΑΕΚ και Λάρισα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν κάποιος δεν έχει αγωνιστεί, δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι να ανασυνταχθείς, όταν σου παίρνουν κάτι. Τώρα πρέπει να πάρουμε δύο νίκες στην έδρα μας, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε την αποτυχημένη διαδικασία των πλέι οφ, το είχα πει και πέρυσι ότι είναι αποτυχημένη, με όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Να αποδείξουμε σε αυτά τα 6 ματς, τι κάναμε στα προηγούμενα 30. Απλώς εμείς πρέπει να κάνουμε το καλύτερο στα δύο επόμενα παιχνίδια, για να μπούμε με περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ τον τελευταίο 1,5 χρόνο και να πετυχαίνεις αυτά που πετύχαμε, είναι πολύ δύσκολο. Οπότε αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Θα διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στα τελευταία παιχνίδια, θα είμαστε συγκεντρωμένοι. Να μην παρουσιάσουμε το πρόσωπο των περσινών πλέι οφ».

Όσο για τη διαιτησία, είπε: «Φοβούνται τον ΠΑΟΚ, δεν τον θέλουνε ψηλά. Το να βρεθεί ο ΠΑΟΚ τόσο ψηλά μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες ομάδες να φτάσουν ψηλά. Ο ΠΑΟΚ σε παιχνίδια που δεν ήταν καλός, έχασε βαθμούς. Άλλες ομάδες, όμως, δεν έχασαν, όταν δεν έπαιξαν καλά».
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο συμβόλαιό του: «Ο λόγος για τον οποίο ανανέωσα με τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που θέλω να καταφέρω. Θα βοηθήσω όσο μπορώ από την πλευρά μου να πετύχει η ομάδα αυτό που πρέπει και δικαιούται, και αγωνιστικά, και βάσει ιστορίας. Να κατακτήσει έναν τίτλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης