Η ελβετική Κρινς-Λουκέρνη είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Διομήδης Άργους στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ ανδρών στο χάντμπολ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στη Βιέννη.

Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα πραγματοποιηθεί επί ελβετικού εδάφους στις 17 ή 18 Μαρτίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα στην Ελλάδα, πιθανότατα στο κλειστό της Νέας Κίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο προπονητής του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας, σχολιάζοντας την κλήρωση, ανέφερε: «Είναι μία αμιγώς επαγγελματική ομάδα, που προέρχεται από ένα δυνατό πρωτάθλημα. Έχει ξένους ποιότητας.

Πρέπει να πιάσουμε υψηλά στάνταρ απόδοσης και στα δύο ματς, αν θέλουμε να έχουμε τύχη. Αν μπορέσουμε να σταθούμε καλά εκτός έδρας, όλα μπορούν να συμβούν εδώ που φτάσαμε.

Σίγουρα δεν είναι η κλήρωση που θα θέλαμε, δεν είναι όμως και μεγαθήριο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες πρόκρισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το προφίλ της Κρινς

Η Κρινς μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χάρη στην τρίτη θέση που κατέκτησε στο περσινό πρωτάθλημα.

Απέκλεισε δύσκολα στον τρίτο γύρο την πορτογαλική Άγκουας Σάντας, από την οποία ηττήθηκε 29-22 εκτός έδρας αλλά νίκησε 24-14 στην Ελβετία.

Στη φάση των «16» είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στην κροατική Σίτσια, την οποία νίκησε 30-28 εκτός και 34-19 εντός.

Στο ελβετικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 25 βαθμούς έπειτα από 20 αγώνες.
Προπονητής της είναι ο πολύπειρος Δανός Τόρμπεν Γουίντχερ, άλλοτε ομοσπονδιακός τεχνικός στη χώρα του.

Στη σύνθεση της αντιπάλου του Δούκα υπάρχουν πέντε ξένοι, οι οποίοι είναι οι Σέρβοι Μπελιάνσκι και Στάνκοβιτς (πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Τσάλεντζ Καπ), οι Σουηδοί Μπάβερουντ και Χέντιν και ο Εσθονός Αλεξέγιεφ.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης