Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος παρουσιάστηκε επίσημα από τον ΠΑΟΚ σήμερα το μεσημέρι και τόνισε ότι χαίρεται που επιστρέφει στον «Δικέφαλο του Βορρά». Στη συνέντευξη Τύπου τον «Λάζο» παρουσίασε ο τιμ μάνατζερ, Τέλης Ζουρνατσίδης, ο οποίος είπε:

«Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζω στην ομάδα μας τον Λάζαρο. Θεωρούμε ότι είναι ένας δικός μας άνθρωπος, έλειψε για μία σεζόν και επανέρχεται. Θα μπορούσα να μιλάω για πολλή ώρα για την αξία του Λάζαρου, και ως παίκτη και ως ανθρώπου. Είναι από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ, έχει προσφέρει στην Εθνική, σε μεγάλους συλλόγους και στο εξωτερικό και έχει ασχοληθεί πολύ με τα δικαιώματα των παικτών και τον ΠΣΑΚ. Η τελευταία κίνησή του είναι η όμορφη ενέργεια με τη δημιουργία της Ακαδημίας μαζί με τον Χαραλαμπίδη. Είναι πολύ σημαντικό και δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου. Η προηγούμενη παρουσία του στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ επιτυχημένη, κάποια στιγμή δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα, αλλά ήταν προβλήματα συνθηκών και όχι προθέσεων. Γι’ αυτό και αυτό το καλοκαίρι κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ξανασμίξουμε. Ο Λάζαρος μας βοηθάει πολύ και σε άλλα πράγματα εκτός από τα αγωνιστικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω εδώ, είναι σαν να έρχομαι σπίτι μου, είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ και πάλι στο Παλατάκι, που θα συνεργαστώ με τον Μαρκόπουλο και με παλιούς και καλούς συμπαίκτες. Θα πάμε καλά πολύ καλά, έχουμε ανταγωνιστική ομάδα, θα δώσουμε τα πάντα στο γήπεδο. Βασικά ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που έχει μεγάλες προοπτικές και καλές υποδομές, έχει στο ρόστερ του πολλούς καλούς νεαρούς παίκτες. Προχθές στο φιλικό έπαιξαν πολλοί έφηβοι, που δείχνει ότι η ομάδα, εκτός από παρόν, έχει και μέλλον».

Για την εξυγίανση που επιχειρείται στον ΠΑΟΚ σχολίασε: «Έχουν γίνει προσπάθειες στον ΠΑΟΚ που βαδίζουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, σίγουρα αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν, πρώτα είναι η εξυγίανση και δεύτερο το αγωνιστικό, γιατί χωρίς εξυγίανση δεν μπορεί να υπάρχει σωστός αγωνιστικός σχεδιασμός».

Για τους στόχους του «Δικεφάλου»: «Δεν θα έλεγα κάποια θέση, κάποιο αγωνιστικό στόχο, εγώ θα είμαι ευχαριστημένος, αν δίνουμε όλο τον εαυτό μας μέσα στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό είναι σε όλα τα ματς να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Από εκεί και πέρα, κάποια θέση θα έρθει από μόνη της, δεν βάζουμε στόχο κάποια θέση, αλλά να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον κόσμο και τη συμπεριφορά του είπε: «Θέλω να έρθει ένας διαφορετικός κόσμος, που αγαπάει τον αθλητισμό όμορφα, με οικογένειες και δεν θα τον ενδιαφέρουν ούτε χρώματα, μόνο ο αθλητισμός και η παιδεία. Θα ήθελα να περάσω ένα τέτοιο μήνυμα στον κόσμο». Σε ερώτηση για τη συνέχεια ή και το κλείσιμο της καριέρας του είπε: «Είναι νωρίς να μιλάμε για κλείσιμο καριέρας έχω πολλή όρεξη, ανυπομονώ να μπω στο γήπεδο και να αγωνιστώ».

Για τους λόγους που έπαιξαν ρόλο στην επιλογή του να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ είπε: «Σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο και το προπονητικό τιμ και ο Τέλης που έχω κάποιες σχέσεις. Όλο το καλοκαίρι δούλεψα για να αγωνιστώ και πάλι σε υψηλό επίπεδο. Ήταν μεγάλο πρόβλημα για μένα, γιατί ήταν ο μεγαλύτερος τραυματισμός που είχα στην καριέρα μου. Επέστρεψα στο τέλος της σεζόν».

Για το τι γνωρίζει για τους νεαρούς της ομάδας: «Έχω κάποια εικόνα, πιστεύω όλοι οι πιτσιρικάδες, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ακόμα και το δίλεπτο, το τρίλεπτο να παίξει, παίρνει πολλές εμπειρίες. Θα πρέπει να εμπιστευτούμε αυτά τα παιδιά, γιατί είναι το μέλλον, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, αλλά του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα».

Για τη συνεργασία του με τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Έχουμε συνεργαστεί με τον κόουτς και έχουμε πολύ καλή σχέση. Μου αρέσει η φιλοσοφία του, το παιχνίδι του και ταιριάζω κι εγώ σε αυτό το στιλ. Ήρθα για να μείνω, δεν ήρθα για να φύγω».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης