Συνέντευξη στην «O’ Jogo» παραχώρησε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, λίγο πριν από το ντέρμπι «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης», ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος προπονητής τόνισε ότι οι «πράσινοι» έχουν βρει τον ρυθμό τους και είναι σε καλή κατάσταση και αναφέρθηκε στην αλλαγή θέσης του Λέτο, που του έχει δώσει τη δυνατότητα να πετύχει πολλά γκολ. Όσο για το περσινό ντέρμπι, ο Φερέιρα επεσήμανε: «Χάσαμε από ένα σκάνδαλο».

«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Αποφασίσαμε στην αρχή της σεζόν ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει διαφορετική ομάδα, αλλά όλα χρειάζονται τον καιρό τους. Αισθανόμουν απογοητευμένος να βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα, που όμως είναι δύσκολο να κατακτηθούν τίτλοι. Βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί, αφού έχει περισσότερα πρωταθλήματα και κύπελλα. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο διεθνές προφίλ» είπε ο Φερέιρα και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένας σύλλογος με τέλειες συνθήκες για δουλειά και, μέχρι να αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα, ήταν όλα πολύ καλά, ακόμα κι αν η ομάδα δεν έπαιρνε τίτλους. Εγώ πήγα κόντρα στη νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός έχει κουλτούρα νικητή κι εμείς πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Σίγουρα η οικονομική κατάσταση μας κάνει τη ζωή δύσκολη».

Για το ντέρμπι είπε: «Θα υπερασπιστούμε την πρωτοπορία μας κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο. Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πέρυσι ένα παιχνίδι με πολεμική ατμόσφαιρα. Το χάσαμε από ένα σκάνδαλο. Δεν θέλω, όμως, να μιλήσω άλλο για αυτό, είναι παρελθόν».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Σεμπάστιαν Λέτο: «Φέτος παίζουμε με δύο αμυντικά χαφ, κάτι το οποίο δεν μου αρέσει. Αλλά έπρεπε να το κάνω, λόγω των συνθηκών. Έχουμε ένα περιορισμένο ρόστερ και κάπως άπειρο. Ήρθαν δύο επιθετικοί, οι Ρούντολφ και Τοτσέ, αλλά είναι τραυματίες και οι Ζέκα και Κουίνσι που παίζουν στα άκρα είναι ταχύτατοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επίθεση παίζουν Λέτο και Κλέιτον, που επίσης είναι γρήγοροι, κι αυτό μας δίνει μεγαλύτερη κινητικότητα. Ο Λέτο έχει αλλάξει το παιχνίδι του και βγάζει γκολ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Έχουμε υψηλή ποιότητα στο παιχνίδι μας, κάτι που αναγνωρίζουν τα Μ.Μ.Ε. και οι αντίπαλοι. Είναι όμως νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον και τον τίτλο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης