Χονδροκούκης: «Μετάλλιο και στο Λονδίνο»

Χονδροκούκης: «Μετάλλιο και στο Λονδίνο»
Μετά το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ο Δημήτρης Χονδροκούκης θέτει τον επόμενο στόχο του, που είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο χρυσός πρωταθλητής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» και μεταξύ άλλων είπε: «Δεν είχα θέσει κάποιον στόχο για τον κλειστό στίβο και προφανώς δεν περίμενα ένα μετάλλιο. Κοίταζα να κάνω μια καλή εμφάνιση, να διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη και να κάνω καλά άλματα. Το καλύτερο είναι να κοιτάς τον εαυτό σου και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς εσύ, όχι τι κάνουν οι αντίπαλοί σου. Όταν πέρασα τα 2,33μ., ήξερα πως θα πλασαριστώ σε κάποια καλή θέση, παρότι δεν είχαν κάνει ακόμη προσπάθεια οι άλλοι αθλητές. Φοβόμουν τους Ρώσους, γιατί έχουν σχολή στο ύψος».

Για τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τόνισε: «Στόχος της χρονιάς για μένα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει να μπω σε προετοιμασία ξανά και ευελπιστώ πως θα κάνω κι εκεί μία αξιόλογη εμφάνιση, γιατί όχι και να πάρω κάποιο μετάλλιο».

Όσον αφορά στις συνθήκες προετοιμασίας του, υποστήριξε: «Προπονούμαι στον Άγιο Κοσμά. Η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Οι συνθήκες εκεί είναι δύσκολες και οι εγκαταστάσεις είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχει έλλειψη θέρμανσης τον χειμώνα και κλιματισμού το καλοκαίρι. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν παιδιά που συνεχίζουν και προσπαθούν. Εγώ το κάνω καθαρά για προσωπικούς λόγους».

Τέλος, για το αν μπορεί να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Το πανελλήνιο ρεκόρ δεν είναι μακριά. Είναι δύσκολο ύψος τα 2,36μ., αλλά ευελπιστώ πως κάποια στιγμή μπορεί να το πετύχω».

Επιμέλεια: Έλενα Φιντιάνη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012, 13:27