Χωρίς οπαδούς σε Πάτρα και Τρίπολη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 19:46
Χωρίς οπαδούς σε Πάτρα και Τρίπολη
Την απαγόρευση των μετακινήσεων των οπαδών του Παναθηναϊκού στα επόμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια των «πράσινων» ζήτησε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτζαξής.

Οι «πράσινοι» θα παίξουν απέναντι στην Κέρκυρα και τον Αστέρα Τρίπολης χωρίς τον κόσμο στο πλευρό τους, λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Ίλιο και τη λεωφόρο Δεκελείας.

Η επιστολή του κ. Μπιτσαξή αναφέρει:


«Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων οπαδοί του Παναθηναϊκού, με οργανωμένο τρόπο, ως τάγμα μηχανοκινήτων, κινήθηκαν μετά τον αγώνα Ατρόμητου-Παναθηναϊκού, στο Ίλιον και στη Λεωφ. Δεκελείας, όπου και απρόκλητα, επιδεικνύοντας ακραία αντικοινωνικότητα, κατέστρεψαν περιουσίες και προέβησαν σε λεηλασίες. Προκύπτει επίσης ότι, χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και τις διενεργηθείσες προσαγωγές, αποφεύχθηκαν πολύ χειρότερα, τα οποία μετά βεβαιότητας θα είχαν συμβεί, εάν δεν είχε επέμβει η Αστυνομία έγκαιρα. Υπενθυμίζω ότι, οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν επιτεθεί στην Καβάλα σε αστυνομικές δυνάμεις και είχαν πυρπολήσει περιπολικό.

Κατόπιν των ανωτέρω είναι προφανές, για δεύτερη φορά κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ότι οι μετακινήσεις οπαδών του Παναθηναϊκού εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών, την περιουσία τους και γενικότερα τη δημόσια τάξη, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι ο επίσημος Παναθηναϊκός έχει επιχειρήσει επανειλημμένα να χαλιναγωγήσει το μένος μερίδας οπαδών του, που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη και προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Παρακαλώ κατόπιν των όσων συνέβησαν και αφού μελετηθούν οι εκθέσεις των αρμοδίων αστυνομικών υπηρεσιών για τη διαμόρφωση της πλήρους εικόνας των περιστατικών, να έχω την εισήγησή σας, σύμφωνα με το νόμο για την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων και μετακίνησης των οπαδών της παραπάνω ομάδας στους αγώνες: Κέρκυρα-Παναθηναϊκός στις 28-11-2010 και Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός στις 12-12-2010 (12η και 14η αγωνιστική)».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010, 19:49