Δύο μετάλλια κατέκτησε σήμερα η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Πόζναν της Πολωνίας. Η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, τερματίζοντας σε χρόνο 6:51:46. Στη δεύτερη θέση κατετάγη το πλήρωμα της Πολωνίας με 6:56:45, ενώ την τρίτη θέση πήρε η ομάδα της Βρετανίας με 6:56:47.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Πολύμερος στο σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, τερματίζοντας δεύτερος στην κούρσα όπου συμμετείχαν τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας πρωταθλητής με χρόνο 6:52.33 τερμάτισε πίσω από τον Νεοζηλανδό Ντάνκαν Γκραντ (6:50.78), που διατήρησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη Δανία και τον Μαντς Ρασμούσεν (6:56.25) που κατάφερε στο τελευταίο χιλιόμετρο να αφήσει εκτός βάθρου μια από τις εκπλήξεις του Παγκοσμίου, τον Ιάπωνα Νταϊκάσου Τακέντα (6:59.25).

«Δεν ήταν η καλύτερή μου κούρσα. Βέβαια, ένα ασημένιο μετάλλιο είναι μια μεγάλη επιτυχία, αλλά έχω συνηθίσει να βρίσκομαι πάντα κοντά στους αντιπάλους μου και μένοντας πίσω, έδωσα το δικαίωμα στον Γκραντ να πάρει και ένα ψυχολογικό προβάδισμα. Και στα τελευταία μέτρα, όταν άρχισα να ανεβάζω, είχα ένα βύθισμα του κουπιού, με αποτέλεσμα να χάσω τον ρυθμό μου και να μείνω πίσω στα τελευταία μέτρα», τόνισε ο Πολύμερος και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε λίγες ημέρες, είναι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση. Εκεί δεν θα αγωνιστώ στο μονό, αφού δεν υπάρχει στο πρόγραμμα. Θα συζητήσουμε με τον προπονητή και θα δούμε με ποιον θα κατέβω στο διπλό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης