Με το χρυσό μετάλλιο στις «αποσκευές» της θα επιστρέψει από το Μπακού, όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο τζούντο γυναικών, η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα.

Η Ελληνίδα τζουντόκα κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των -57 κιλών και ανέβηκε στο υψηλότατο σκαλί του βάθρου, προσθέτοντας ακόμη μία σημαντική διεθνή επιτυχία στο ενεργητικό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την πρώτη θέση που κατέλαβε η Μπουκουβάλα κέρδισε 100 βαθμούς. Όπερ σημαίνει ότι θα κερδίσει αρκετές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, που μετράει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια πέτυχε 4 νίκες, όλες με Ippon, επικρατώντας κατά σειρά της Νατάλια Μουσάγιεβα από το Αζερμπαϊτζάν, της Ουκρανής Ολένα Σάικο, της Ισραηλινής Λιζάρ Μπεν Μελέχ (ημιτελικός) και της Γερμανίδας Βιόλα Βέχτερ στον τελικό, όπως είχε συμβεί και στο Παγκόσμιο του Τόκιο με την Ελληνίδα αθλήτρια να αναδεικνύεται νικήτρια και τότε.

Στην ίδια κατηγορία έλαβε μέρος και η Σοφία Τσολάνη, που ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της από την Κιφαγιάτ Γκασίμοβα (Αζερμπαϊτζάν) και ολοκλήρωσε νωρίς τις υποχρεώσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ιουλιέτα, η οποία σε κάθε αγώνα δίνει τη ψυχή της για να μπορέσει να φτάσει στη νίκη. Είναι η αθλήτρια που μπορεί με τη θέλησή της να οδηγήσει το ελληνικό γυναικείο τζούντο πολύ ψηλά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Αναστάσιος Φυσικόπουλος και συνέχισε: «Πολλά συγχαρητήρια και στον εθνικό προπονητή των γυναικών, Βλαδίμηρο Παπαδόπουλο, ο οποίος εργάζεται νυχθημερόν για το άθλημα. Οι γνώσεις του έχουν βοηθήσει όλα τα κορίτσια να φτάσουν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα το τζούντο των γυναικών στη χώρα μας να διανύει την καλύτερή περίοδο. Αντίθετα απ΄ ότι συνέβαινε στο παρελθόν, με την παρουσία προπονητών από την Ιαπωνία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, το ελληνικό γυναικείο τζούντο επί ημερών του Βλαδίμηρου Παπαδόπουλου, έχει ανοδική πορεία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης