Άλλος στη θέση του, δεδομένης της αντιπαλότητας του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, θα έψαχνε δικαιολογίες για τη διαφαινόμενη απώλεια του φετινού πρωταθλήματος, το οποίο οδεύει μετά από έξι χρόνια προς Παιανία μεριά.

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί, ωστόσο, έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μαροκινός άσος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Έρα Σπορ», παραδέχθηκε ότι το «τριφύλλι» θα κατακτήσει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου βέβαια) δίκαια τον φετινό τίτλο, επισημαίνοντας βέβαια ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα εξαντλήσουν τις λιγοστές ελπίδες, που τους έχουν απομείνει για την κούπα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ζαϊρί:

Για τον τραυματισμό του: «Μέρα με την μέρα νιώθω καλύτερα, συνεχίζω να έχω κάποιους πόνους, κάθε μέρα που περνάει είμαι όλα και καλύτερα».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Η ομάδα χάρηκε πολύ την νίκη, το γιορτάσαμε αλλά την επόμενη μέρα μπήκαμε όλοι σε ρυθμούς Ξάνθης. Τα παιδιά μου είπαν ότι η ατμόσφαιρα ήταν πολύ εντυπωσιακή, πολύ ζεστή. Είναι κάτι που μένει στη μνήμη. Θα ήθελα να είχα παίξει στον αγώνα. Το χάρηκα σαν να έπαιζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πρωτάθλημα: «Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα αλλά έχουμε κάποια ελπίδα αν στραβοπατήσει ο Παναθηναϊκός. Στη ζωή όλα γίνονται και πάντα υπάρχει ελπίδα».

Για το πώς επηρέασαν την ομάδα οι αλλαγές προπονητών: «Αλλάξαμε προπονητές αρκετές φορές, αλλάζαμε ομάδα αλλά και ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητές. Είχαμε και πολλούς τραυματισμούς και παίζαμε συνέχεια με άλλη ομάδα. Οι παίκτες παίζουν στο γήπεδο, ο προπονητής βάζει το σύστημα, καθορίζει πως θα παίζουμε αλλά εμείς έχουμε την ευθύνη».

Για το πώς χαρακτηρίζει την χρονιά με το ενδεχόμενο της απώλειας του τίτλου: «Το πρωτάθλημα και η πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι οι στόχοι της ομάδας. Η πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν καλή, αλλά αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα σίγουρα θα είμαστε δυσαρεστημένοι».

Για το γεγονός ότι δεν έχει σταθερή απόδοση: «Υπάρχουν στιγμές που όταν η ομάδα δεν πάει καλά, επηρεάζονται και οι παίκτες. Το έχω παρατηρήσει και εγώ ότι σε κάποια παιχνίδια δεν είναι και πολύ καλή η απόδοση μου. Αυτό είναι που δουλεύω, να έχω μια πιο σταθερή απόδοση».

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη: «Είναι από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έχω συναντήσει. Με την Άρσεναλ έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση. Αν έμενε και του χρόνου θα ήταν πολύ καλό για την ομάδα».

Για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Τιμούρ Κετσπάγια: «Αρκετά αυστηρός με χαρακτήρα. Του ασκήθηκε κριτική αλλά είχε αποτελέσματα».

Για τον Ζίκο: «Δούλευε πολύ στην τεχνική, ήταν άλλο στυλ, δεν είχα κανένα θέμα μαζί του, αλλά όλοι επηρεάστηκαν από τα αποτελέσματα και αναγκάστηκε να αλλάξει κάποια πράγματα».

Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη:
«Είναι κάποιος που πίστεψε σε μένα και με έφερε στην ομάδα, και με έκανε να παίξω και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρόεδρος».

Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού
: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για τους φιλάθλους μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Αν τελικά τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός φαντάζομαι θα το έχει κατακτήσει δίκαια επειδή κέρδισε πάρα πολλούς αγώνες πήρε περισσότερες νίκες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης