Τις απαραίτητες εγγυήσεις ότι διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τον ΠΑΟΚ περιμένει από τους υποψήφιους επενδυτές, Ιβάν Σαββίδη και  Γιάννη Καμπάνη, ο Δημήτρης Ζυγκερίδης, όπως επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Ερασιτέχνη στο ΔΣ της ΠΑΕ στο «Αθλητικό Metropolis»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την επανεμφάνιση των Σαββίδη-Καμπάνη στο προσκήνιο για τον ΠΑΟΚ: «Αυτή την εποχή μπορεί να μιλάμε για οικονομικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ, αλλά σε άλλες ομάδες η κατάσταση είναι πολύ πιο τραγική. Ο ΠΑΟΚ έχει καταθέσει ένα πλήρη φάκελο. Μπορεί να έχει προβλήματα, αλλά δεν είναι άσχημη η κατάστασή του αν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να επενδύσει και έχει χρήματα. Για μένα είναι λογικό να προέκυψε τώρα το ενδιαφέρον τους, αν έχουν χρήματα και μπορούν να πάνε μπροστά τον ΠΑΟΚ. Αν όχι, τότε θα δημιουργήσουν προβλήματα».

Για το αν είναι σύμφωνος στις όποιες συζητήσεις γίνονται να περιλαμβάνεται και η Τούμπα:
«Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εκχωρήσει ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει σε όλους τους ΠΑΟΚτσήδες έτσι απλά όπως ζητούσε παλιότερα ο κ. Σαββίδης. Υπάρχουν χιλιάδες αθλητές που πρέπει να σκεφτούμε. Δεν είναι κακό ένας επενδυτής να θέλει να εκμεταλλευτεί και το γήπεδο, αλλά όχι να εκμηδενιστεί η παρουσία του Ερασιτέχνη. Πρέπει να έχει ένα ποσοστό και ο Ερασιτέχνης. Δεν είναι κακό ο υποψήφιος επενδυτής να εκμεταλλευτεί και το σήμα και το γήπεδο, αλλά να υπάρχει μία μίνιμουμ διασφάλιση για τον Ερασιτέχνη. Τα τμήματα του συλλόγου δεν πρέπει να μπουν σε αμφισβήτηση. Αυτό είναι ένα μορατόριουμ. Αν ο κ. Σαββίδης κάνει μία θεαματική πρόταση ύψους 12 εκ. όπως ακούγεται τότε ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε τροχιά τρομερής εξυγίανσης. Αυτά τα λεφτά, και θα το ζητήσω, να καλύψουν υποχρεώσεις. Να γίνουν μετοχικό κεφάλαιο και να καλύψουν υπάρχουσες ανάγκες. Το λέω αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάρει κάποιος το πλειοψηφικό πακέτο και ενώ υπάρχει εγγύηση, αυτά τα λεφτά να μην κλείνουν τελικά υποχρεώσεις. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να βρει μεγάλο επενδυτή και να έχει και κέρδη».

Για το ποιοι θα αποφασίσουν για την τύχη των μετοχών της ΠΑΕ: «Υπάρχουν όργανα, ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, η διοίκηση Πρωτοδικείου της ΠΑΕ, θεσμικοί παράγοντες. Αν υπάρχει μία τόσο θεαματική πρόταση όσο αναφέρεται, γιατί όχι και να μη ζητηθεί η έγκριση των μελών του συλλόγου. Αν είναι ξεκάθαρη σε όλες τις πτυχές της γιατί όχι. Δεν υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μην θέλει μεγάλο επενδυτή στον ΠΑΟΚ».

Για το αν ο ΠΑΟΚ πρέπει να βιαστεί δεδομένων των οικονομικών υποχρεώσεων που τρέχουν:
«Αν πάμε σε πιεστικές καταστάσεις, δεν θα γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Σίγουρα υπάρχουν υποχρεώσεις, θα εξαρτηθεί και από την πορεία της ομάδας στα πλέι οφ. Αν η ομάδα εξασφαλίσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα υπάρχουν πρόσθετα έσοδα από τα εισιτήρια. Ο ΠΑΟΚ να μην προχωρήσει με την πίεση των υποχρεώσεών του. Είναι καλύτερο να ληφθούν σκληρές αποφάσεις, ανοιχτά να ειπωθούν κάποια πράγματα στον κόσμο. Καλύτερα να πουληθεί ένας παίκτης παρά ο ΠΑΟΚ να μη συνεχίσει την πετυχημένη πορεία του».

Για το ιδανικό μοντέλο διοίκησης: «Μιλάμε για ποδοσφαιρική ΑΕ, χρειάζεται να υπάρχει μία σωστή διαχείριση για να μην έχουμε αυτά που συμβαίνουν στις ομάδες του ΠΟΚ. Ο μεγαλοεπενδυτής θα καλύπτει το άνοιγμα διαχείρισης του. Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε ένα μεγάλο άνοιγμα, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα, προφανώς επειδή υπάρχει ο κ. Μαρινάκης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις κινήσεις του Ζήση Βρύζα: «Δεν πρέπει να γίνονται γνωστές οι επαφές όσο είναι σε εξέλιξη τώρα. Είναι αποκλειστικό δικαίωμα του προέδρου να κάνει την διαπραγμάτευση. Εκπλήσσομαι όταν αυτά παίρνουν αυτή τη διάσταση επικαιρότητας. καλό είναι να τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις και Να έρχονται μετά στα θεσμικά όργανα και να αναλύονται. Ο Βρύζας πηγαίνει στα ραντεβού για το καλό του ΠΑΟΚ».

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης