Είμαστε καλύτεροι ή όχι χωρίς τον Παπαλουκά και τον Διαμαντίδη; Αυτή την ερώτηση «παγίδα» κλήθηκε να απαντήσει ο Νίκος Ζήσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης της Εθνικής Ελλάδας του μπάσκετ.

Ο Έλληνας γκαρντ απάντησε: «Δεν το σκέφτομαι έτσι. Ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης είναι δύο αξιόλογοι παίκτες που έχουν δώσει απίστευτα πράγματα στην Εθνική. Όπως και ο Παναγιώτης (Βασιλόπουλος) και ο Κώστας (Τσαρτσαρής). Μας στηρίζουν έστω και από μακριά. Μας στέλνουν μηνύματα και είναι πάντα μέρος της ομάδας. Δεν μπορούμε να πούμε πως τους αντικαταστήσαμε. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Εδώ είμαστε δώδεκα παίκτες με στόχο να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να βελτιωνόμαστε συνεχώς, αυτοί που είμαστε εδώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τους νέους παίκτες της επίσημης αγαπημένης, ο Ζήσης υπογράμμισε: «Στους δύο πρώτους αγώνες με την ΠΓΔΜ και την Κροατία φάνηκε πως τη διαφορά έκανε το γεγονός ότι τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο ήταν πανέτοιμα να ανταποκριθούν. Όπως ο Νικ (Καλάθης) που αν και είναι πολύ νέος και έρχεται από ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον, αυτό των ΗΠΑ, συμπεριφέρεται μέσα στο παρκέ λες και ήταν κοντά μας καιρό. Ή ο Καλαμπόκης που ναι μεν είναι έμπειρος, αλλά δεν είχε εικόνες από την Εθνική και όταν μπαίνει κρατά όλη την ενέργεια της ομάδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τα τελευταία χρόνια η Εθνική πάντα κερδίζει. Σε αυτό το Ευρωμπάσκετ είμαστε μια άπειρη ομάδα που ευτυχώς όμως ξεπέρασε τη δοκιμασία του άγχους πολύ νωρίς χάρη στις δύο νίκες με ΠΓΔΜ και Κροατία. Μας βοήθησαν πολύ και τα φιλικά που δώσαμε πριν έρθουμε στην Πολωνία. Το πιο σημαντικό είναι να προχωράμε βήμα-βήμα και να μην χάσουμε το ρυθμό μας».

Ποια είναι όμως τα «κλειδιά» της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας; «Εκτός από την άμυνα που κάνει πάντα τη διαφορά, ήμασταν και στους δύο πρώτους αγώνες πολύ καλοί στην κυκλοφορία της μπάλας. Το περίεργο είναι πως αυτό δεν συνέβαινε στα φιλικά. Σε αυτή την ομάδα δεν υπάρχουν εγωισμοί και όλοι έχουμε καταλάβει και αποδεχτεί πως είτε παίξουμε ένα λεπτό, είτε 40 σημασία έχει να νικάει η ομάδα. Σίγουρα πάντως και στους δύο αγώνες φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα πιο εύκολα απ’ ό,τι περιμέναμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης ο Νίκος Ζήσης είπε: «Η άλλη πλευρά, του ομίλου του Λοντς είναι πιο δυνατή. Άρα σε όποια θέση κι αν βρεθούμε με την ολοκλήρωση του 5ου ομίλου στο Μπίντγκος, το παιχνίδι του νοκ-άουτ προημιτελικού θα είναι το πιο δυνατό κρίσιμο. Μπορεί να έρθουμε πρώτοι και να βρούμε στο δρόμο μας π.χ ως 4η την Ισπανία. Γι’ αυτό, ας κοιτάμε αγώνα με τον αγώνα με πρώτο αυτόν της Παρασκευής στον καινούριο όμιλο που θα είναι σημαντικός για τα προημιτελικά».

Στο τέλος, έδωσε εξηγήσεις για τη δήλωσή του μετά τη νίκη από την Κροατία πως… πεθαίνει για μπάσκετ: «Ναι πράγματι, πεθαίνω για μπάσκετ. Είναι λογικό όταν δεν παίζω στην ΤΣΣΚΑ, με εξαίρεση ένα δίμηνο, όταν τραυματίστηκε ο Τζέι Αρ (Χόλντεν) να μου λείπει το μπάσκετ. Κι αυτό το βγάζω τώρα στην Εθνική!».

Πρίντεζης: Η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν πολύ λίγο
 
Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης θέλησε να χαμηλώσει τους τόνους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Η επιτυχία από την αποτυχία απέχουν πολύ λίγο». Παράλληλα ο φόργουορντ της Μάλαγα θύμισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αλλά και τον περσινό χαμένο προημιτελικό με την Αργεντινή.

]Μέχρι να φτάσουμε στον χιαστί νοκ-άουτ προημιτελικό υπάρχουν πολλά παιχνίδια ακόμη», είπε ο Πρίντεζης και μίλησε για την καλή αρχή που έχει κάνει η Εθνική ομάδα:

«Υπάρχουν ρόλοι φέτος. Ξέρουμε όλοι πως, που και τι πρέπει να κάνουμε όταν μπούμε στο γήπεδο. Πράγματι οι ψηλοί είναι πιο πολλοί από τους κοντούς, γι αυτό και όταν κληθώ να μπω μέσα θα πρέπει να είμαι πανέτοιμος σωματικά και ψυχολογικά να δώσω το 100%, έστω και για λίγο. Έτσι το αντιμετωπίζουμε όλα τα παιδιά σε αυτή την ομάδα. Αυτή είναι η Εθνική, ό,τι πιο τιμητικό για έναν παίκτη και πρέπει όλοι να τη βοηθήσουμε».

Μπορούσης: Με έχει βοηθήσει πολύ ο Vujcic

«Ευχαριστώ», στον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό και αντίπαλό του χες στο παιχνίδι της Εθνική με την Κροατία, Nikola Vujcic είπε ο Γιάννης Μπουρούσης με δηλώσεις του, μετά τη σημερινή προπόνηση της Ελλάδας. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ τόνισε πως ο Κροάτης τον έχει βοηθήσει πολύ στο να γίνει καλύτερος και με δηλώσεις του ανέφερε:

«Έχω μάθει πολλά από το Nikola (Vujcic) τη χρονιά που πέρασε στον Ολυμπιακό. Με έχει βοηθήσει πολύ να βελτιωθώ. Πλάκα υπάρχει και θα υπάρχει πάντα μεταξύ μας, αλλά όταν παίζουμε με την Εθνική ομάδα της πατρίδας μας, εγώ θέλω να τον νικήσω κι εκείνος να νικήσει εμένα», ενώ ανέφερε με δόση χιούμορ πως ο Vujcic του είπε: «Δεν με πείραξε τόσο η ήττα από την Ελλάδα, όσο το… δούλεμα που θα τρώω, όλο το χρόνο στις προπονήσεις του Ολυμπιακού».

Όσο για το αν αισθάνεται τους αντιπάλους του να τον αντιμετωπίζουν σαν ένα από τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης, ο Μπουρούσης είπε:

«Δεν μπορώ το πω έτσι. Υπάρχουν παιχνίδια που αισθάνομαι σε εκπληκτική ημέρα, ενώ άλλες φορές δεν αισθάνομαι το ίδιο καλά. Μπορεί να μην βάζω σ’ έναν αγώνα πολλούς πόντους, αλλά να μαζέψω 15 ριμπάουντ. Κι αυτό να είναι πιο σημαντικό στην τακτική του προπονητή σ’ εκείνο το παιχνίδι για να φτάσει η ομάδα στη νίκη. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να νικάει η Εθνική».

Όσο για τους παίκτες κάτω από τη ρακέτα και την περιφέρεια ο Έλληνας σέντερ είπε: «Σίγουρα οι ψηλοί έχουμε απαιτήσεις από τους κοντούς, τόσοι που είμαστε στην Εθνική, αλλά απαιτήσεις έχει και ο κοντός, να πάρει π.χ. ένα καλό σκριν για να μπορέσει να μπει μέσα. Το ίδιο σημαντική είναι η περιφέρεια με την φροντ λάιν για μία ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης