Αντικατάσταση των αθλητικών εισαγγελέων ζήτησε ο Μπέος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2011, 13:28
Αντικατάσταση των αθλητικών εισαγγελέων ζήτησε ο Μπέος
Επιστολή προς τον πρόεδρο της Super League, Σοφοκλή Πιλάβιο, απέστειλε σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος, με την οποία ζήτησε την άμεση αντικατάσταση των αθλητικών εισαγγελέων κ.κ. Ανδρέα Φάκου και Εμμανουήλ Αντωνακάκη.

Όπως αναφέρει, οι εισαγγελείς δεν άσκησαν δίωξη, όταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, είπε πως το πρωτάθλημα είναι ψεύτικο και όταν ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης σε συνέντευξή του ανέφερε πως υπάλληλοι της ΕΠΟ επηρεάζουν διαιτητές.

Η επιστολή:


«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ο Πρόεδρος κ. Αχιλλέας Μπέος απέστειλαν την παρακάτω επιστολή στην ΕΠΟ, σήμερα το πρωί.

Aρ. Πρωτ. 2191

26.4.2011

Προς: Πρόεδρο ΕΠΟ, κ. Σοφοκλή Πιλάβιο

Κοινοποίηση: Μέλη Δ.Σ. ΕΠΟ

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της από 29-3-2011 έγγραφης καταγγελίας μου προς τον Κ. Φάκο και άλλους αθλητικούς φορείς και προς στήριξη των σχετικών ισχυρισμών μου επανέρχομαι με την παρούσα, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα, παρά τα όσα έχουν συμβεί και τα όσα εγώ κατήγγειλα, ουδεμία ενέργεια έχει γίνει:

Έτσι, αφορμή της επιστολής μου αυτής είναι η ανεπίτρεπτη στάση και συμπεριφορά των Αθλητικών Εισαγγελέων κ.κ. Φάκου και Αντωνακάκη σε καίρια θέματα που πλήττουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, τους τελευταίους 2 μήνες το κύρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου πλήττεται διαρκώς από άκρως δυσφημιστικές και προσβλητικές καταγγελίες που πρέπει να διερευνηθούν άμεσα και με τη δέουσα προσοχή ώστε να διασταυρωθεί το κύρος και η αξιοπιστία των καταγγελιών αυτών και να αποδοθούν ευθύνες, εάν και εφόσον υπάρχουν.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ έχει επίσημα καταγγείλει όλες αυτές τις ανυπόστατες καταγγελίες που έχουν δει κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας, αφού μοναδικό σκοπό είχαν το προσωπικό όφελος του καταγγέλλοντος κ. Αλέξη Κούγια.

Μέχρι και σήμερα όμως, περιέργως κανένας πειθαρχικός έλεγχος δεν έχει ασκηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικούς εισαγγελείς κ. κ. Φάκο και Αντωνακάκη. Αλήθεια, δεν τους ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια;

Επιπροσθέτως, την 24η αγωνιστική της Super League, μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός-Ατρόμητος, ο προπονητής του Παναθηναϊκού κ. Ζεσουάλδο Φερέϊρα δήλωσε στη συνέντευξη τύπου, από όπου και αναδημοσιεύτηκε από το σύνολο του αθλητικού και πολιτικού τύπου ότι «ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ».

Επίσης, πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κώστας Πηλαδάκης, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου όπου και αναδημοσιεύτηκε από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ότι μέλη της ΕΠΟ έπαιρναν τηλέφωνο πριν από αγώνες διαιτητές για να τους επηρεάσουν.

Αλήθεια, υπάρχει κάτι που μπορεί να είναι πιο δυσφημιστικό από τα παραπάνω ώστε οι κ. κ. Φάκος και Αντωνακάκης να πράξουν επιτέλους το αυτονόητο;

Κύριε Πρόεδρε της ΕΠΟ,

Επειδή τα πιο πάνω γεγονότα δείχνουν ότι οι αρμόδιοι αθλητικοί εισαγγελείς κ.κ. Φάκος και Αντωνακάκης μεροληπτούν κατά το δοκούν, επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, θεωρώ πως για το καλό και το κύρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, πρέπει να ζητήσετε την παραίτησή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ως μέλος της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ζητώ την άμεση αντικατάστασή τους.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

Αχιλλέας Μπέος».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2011, 13:28