Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, με αφορμή την ανανέωση της χορηγίας της μπίρας «Άμστελ». Παρόντες ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής, Παυσανίας Παπανικολάου, ενώ από την πλευρά της χορηγού εταιρείας παρευρέθησαν ο διευθυντής επικοινωνίας και εταιρικών σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Μηνάς Μαυρικάκης, και ο εμπορικός διευθυντής, Αλέκος Δανιηλίδης. Τους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας αντιπροσώπευσαν οι Βασίλης Τοροσίδης, Παναγιώτης Κονέ, Γιώργος Φωτάκης, ενώ παρών ήταν και ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Τάκης Φύσσας.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, αναφέρθηκε και για τις απειλές κατά της ζωής του που δέχεται τον τελευταίο καιρό, δηλώνοντας: «Κάνουμε ένα έργο και ξέρουμε ότι υπάρχουν τριγμοί, αλλά από εκεί και πέρα δεν πρέπει σε κανένα ευνομούμενο κράτος να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ σε αυτούς που ζητάνε την παραίτησή του, επειδή δεν πήραν άδεια, δήλωσε: «Παραίτησή μου ζητάνε για οτιδήποτε γίνεται. Από ένα ανάποδο πλάγιο μέχρι τις αδειοδοτήσεις της ομοσπονδίας φταίει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, αυτό έκανα λίγο καιρό να το καταλάβω, αλλά το κατάλαβα». Ακόμα παραδέχτηκε πως έχει ζητήσει επιπλέον ασφάλεια για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Για το θέμα που έχει προκύψει με τα δικαιώματα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών δήλωσε: «Νομίζω ότι γίνεται πολύ κακό για το ζήτημα και είναι ένα θέμα που θα λυθεί σύντομα. Μίλησα με τον Τεό Φαν Σέγκελεν, γενικό γραμματέα της FIFPRO, που είχε ήδη μιλήσει με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, και θα κανονίσουμε μία συνάντηση μέσα στον Ιούνιο. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να ακολουθούμε τους κανονισμούς της FIFA».

Σε ερώτηση για τις φήμες που ακούγονται για αποχώρηση του Ζήση Βρύζα από την Εθνική, μετά από πρόταση που έχει δεχτεί από την ομάδα του Παναθηναϊκού για να γίνει τεχνικός διευθυντής, απάντησε: «Δεν γνωρίζω τίποτα, το ακούω εδώ πρώτη φορά. Το μόνο που με νοιάζει είναι να κερδίσει η Εθνική το Σάββατο και από Δευτέρα θα τα δούμε όλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η ανανέωση της συνεργασίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με την Άμστελ, μία εταιρεία που έχει σταθεί δίπλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε κορυφαίες στιγμές του. Βρισκόταν δίπλα μας στο Euro 2008, ήταν μαζί μας στα Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010, μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη όλων των Ελλήνων. Με την ανανέωση της συνεργασίας μας είμαι σίγουρος πως θα ζήσουμε μαζί ακόμα πολλές και δυνατές στιγμές πλάι στην αγαπημένη μας ομάδα. Ως ΕΠΟ είμαστε περήφανοι που έχουμε δίπλα μας ένα πιστό σύμμαχο και φίλο στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τον υγιή αθλητισμό. Στον αγώνα που δίνουμε για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου χρειαζόμαστε δίπλα μας όλους τους πραγματικούς φίλους του ποδοσφαίρου. Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πηγή χαράς και ελπίδας. Η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και διαφθοράς στο ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε εύκολος στόχος ούτε επιτυγχάνεται από τη μία στιγμή στην άλλη. Έχουν γίνει ωστόσο σημαντικά βήματα και είμαστε αισιόδοξοι πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο όπως μας αρέσει, χωρίς παραφωνίες».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Μηνάς Μαυρικάκης, επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εταιρεία μας για ακόμα μία χρονιά στέκεται στο πλευρό της αγαπημένης μας εθνικής ομάδας. Η Άμστελ στέκεται δίπλα στον ελληνικό αθλητισμό, ήμασταν χορηγοί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και αργότερα, χορηγώντας διάφορες ενέργειες, με κορυφαία ενέργεια τη συνεργασία μας με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για αυτή τη δυνατότητα που μας προσφέρει».

Τέλος ο εμπορικός διευθυντής της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέκος Δανιηλίδης, δήλωσε: «Η Άμστελ ήταν και είναι αποφασισμένη, όχι απλά να είναι ένας χορηγός της εθνικής μας ομάδας, αλλά να σταθεί ενεργά δίπλα της, κάνοντας ενέργειες και προωθώντας αυτό το πνεύμα της εθνικής μας ομάδας σε όλους του Έλληνες πολίτες, σε μία προσπάθεια να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στην εθνική ομάδα και στην αληθινή χαρά του ποδοσφαίρου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης