Η μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουλίου. Καθημερινά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε αστέρες του ποδοσφαίρου να αγωνίζονται με τα χρώματα της χώρας τους. Μάλιστα, στο app της stoiximan βρίσκετε και πάρα πολλές στοιχηματικές επιλογές για τους παίκτες των εθνικών ομάδων, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο!

Βέβαια, υπάρχουν και μεγάλα ονόματα του αθλήματος που λόγω τραυματισμών δεν κατάφεραν να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η απουσία τους από το τουρνουά είναι κάτι περισσότερο από αισθητή, καθώς είναι παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που αγωνίζονται σε μερικούς από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τους 11 παίκτες που θα χάσουν το φετινό Euro εξαιτίας τραυματισμών και δημιουργήσαμε μια ενδεκάδα-φωτιά σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Τερματοφύλακας: Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν

Ο 29χρονος τερματοφύλακας πραγματοποίησε 42 εμφανίσεις τη σεζόν 2020-21 με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αποφάσισε ωστόσο να υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο στο τέλος της σεζόν, εξαιτίας του προβλήματος που τον ταλαιπωρούσε. «Αποφασίσαμε μαζί με το ιατρικό τιμ να κάνω μια επέμβαση στο γόνατο μου. Λυπάμαι που θα χάσω το Euro 2020 αυτό το καλοκαίρι με τη Γερμανία. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα υποστηρίζω τη χώρα μου ως φίλαθλος από το σπίτι, ελπίζω να κερδίσουμε» έγραψε ο ίδιος στο Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεξί Μπακ: Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ

Αν και δεν ήταν σίγουρο το αν θα ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Euro, τελικά ο Άρνολντ εξασφάλισε μια θέση. Ωστόσο, ο αμυντικός της Λίβερπουλ τραυματίστηκε στο φιλικό κόντρα στην Αυστρία, με αποτέλεσμα να χάσει το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αντικαταστάτης του είναι ο μπακ της Μπράιτον, Μπεν Γουάιτ.

Κεντρικός Αμυντικός: Φίρχιλ Φαν Ντάικ

Έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο, βοηθώντας τη Λίβερπουλ να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ το 2019 αλλά και το πρωτάθλημα το 2020. Ωστόσο, ο αρχηγός της Εθνικής Ολλανδίας τραυματίστηκε σοβαρά τον Οκτώβριο και από τότε παραμένει εκτός δράσης. Έχει επιστρέψει στις προπονήσεις. «Είμαι πολύ στεναχωρημένος που δεν θα μπορέσω να βοηθήσω τη χώρα μου σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πιστεύω ωστόσο πως αυτό είναι το σωστό. Αποφάσισα να συνεχίσω την τελευταία φάση της αποκατάστασης μου. Πιστεύω ότι αυτή η απόφαση είναι σωστή. Τα πράγματα έγιναν όπως έγιναν και πρέπει να τα αποδεχτώ – όλοι πρέπει να τα αποδεχτούμε» δήλωσε ωστόσο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Λίβερπουλ, ο Φαν Ντάικ. 

Κεντρικός Αμυντικός: Ζόε Γκόμεζ

Ακόμη ένας αμυντικός της Λίβερπουλ που χάνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξαιτίας τραυματισμού. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε τον Νοέμβριο του 2020 σε παιχνίδι  με την Εθνική Αγγλίας και έκτοτε παραμένει εκτός δράσης. Μάλιστα ο ίδιος έχασε λόγω τραυματισμού και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και θα πρέπει έτσι να περιμένει μέχρι το 2022 για να πραγματοποιήσει την πρώτη του παρουσία σε διεθνή τουρνουά.

Αριστερό Μπακ: Φερλάν Μεντί

Ο Γάλλος αμυντικός πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έγινε η πρώτη επιλογή του Ζιντεντίν Ζιντάν. Ο 25χρονος ωστόσο έχασε το τέλος της σεζόν εξαιτίας τραυματισμού και δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί εγκαίρως, χάνοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Μιλήσαμε μαζί του αλλά και με τους γιατρούς. Χρειάζεται ξεκούραση και δουλειά για να ανακάμψει. Η κατάσταση του τραυματισμού του δεν είναι καλή αυτή τη στιγμή» είχε δηλώσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Κεντρικός Μέσος: Νικολό Ζανιόλο

Όταν υπέστη σοβαρό τραυματισμό τον Ιανουάριο του 2020, σίγουρα ανακουφίστηκε στην είδηση ότι το Euro2020 θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021. Επέστρεψε στη δράση με τη Ρόμα, ωστόσο τον Σεπτέμβριο του 2020 υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο άλλο πόδι σε παιχνίδι με την Εθνική Ιταλίας. «Είμαι απογοητευμένος αλλά ο στόχος μου είναι να είμαι έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο τον επόμενο χρόνο» δήλωσε ο Ζανιόλο στη La Gazzetta dello Sport τον Απρίλιο.

Κεντρικός Μέσος: Ντόνι φαν ντε Μπέεκ

Είναι σίγουρο ότι ο Ολλανδός μέσος δεν θέλει να θυμάται τη σεζόν 2020-21. Κατάφερε να πραγματοποιήσει μόλις τέσσερις εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τη μεταγραφή του από τον Άγιαξ. Ο 24χρονος αν και κλήθηκε στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αποσύρθηκε παραμονές του τουρνουά εξαιτίας τραυματισμού.

Δεξί Εξτρέμ: Πέδρο Νέτο

Μπορεί η Γουλβς να διήνυσε μια δύσκολη περίοδο, ο Πέδρο Νέτο κατάφερε να ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του, καθώς σημείωσε πέντε γκολ και είχε έξι ασίστ σε 31 εμφανίσεις με τους “λύκους” στην Πρέμιερ Λιγκ. Είχε μάλιστα και τρεις συμμετοχές με την Εθνική Πορτογαλίας και όλα έδειχναν πως ο Φερνάντο Σάντος θα του έδινε μια θέση στην αποστολή για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ωστόσο τα όνειρα του έγιναν… εφιάλτες, όταν τραυματίστηκε στο παιχνίδι κόντρα στη Φούλαμ τον Απρίλιο και τέθηκε εκτός δράσης για έξι μήνες.

Κεντρικός Επιθετικός Μέσος: Ντομινίκ Σζομποσζλάι

Ήταν αυτός που χάρισε στην Ουγγαρία την πρόκριση στην τελική φάση του Euro, με το γκολ που σημείωσε στα τελευταία λεπτά του ματς κόντρα στην Ισλανδία στα πλέι οφ τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, από τον Δεκέμβριο του 2020 παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού και δεν έχει καταφέρει έτσι να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη Λειψία. Μάλιστα, το όνομα του βρισκόταν στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν κατάφερε ωστόσο να ξεπεράσει το πρόβλημα του και έμεινε έτσι εκτός τουρνουά. “Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε καν σαν αλλαγή. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να μην μπορώ να υπολογίζω στις υπηρεσίες του”, είχε αναφέρει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι.

Αριστερός Εξτρέμ: Ανσού Φατί

Ο νεαρός εξτρέμ πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την Εθνική Ισπανίας τον Σεπτέμβριο του 2020 και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη δεύτερη του εμφάνιση. Έγινε έτσι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ισπανίας. Ωστόσο, ο τραυματισμός που υπέστη στο γόνατο τον Σεπτέμβριο τον έθεσε εκτός δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, μένοντας έτσι και εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Επιθετικός: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Έχοντας αποσυρθεί από την Εθνική Σουηδίας το 2016, ο Ιμπραΐμοβιτς αποφάσισε να επιστρέψει στην Εθνική τον Μάρτιο του 2021 και αγωνίστηκε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Ο 39χρονος κατάφερε φέτος να σημειώσει 17 γκολ σε 27 εμφανίσεις του με τη Μίλαν τη σεζόν 2020-21, ωστόσο ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και η Σουηδία θα πρέπει να καταφέρει χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης