Με εκπλήξεις ξεκίνησε η φάση των «16» του Europa League με μεγαλύτερη αυτή που έγινε στο «Ροαζόν Παρκ», όπου η Ρεν, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να νικήσει την Άρσεναλ με 3-1.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ματς έπαιξε η αποβολή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 41ο λεπτό, οταν και ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (είδε την πρώτη στο 34΄).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Γάλλοι, που είχαν ήδη ισοφαρίσει «πήραν τα πάνω τους» και με «σύμμαχο» την τύχη κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή με το αυτογκόλ του Κοσιελνί.

Μάλιστα στο 88′ διαμόρφωσαν το 3-1 που τους δίνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς.

Από εκεί και πέρα, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, η Σεβίλλη, αν και μπήκε στο ματς με γκολ… από τα αποδυτήρια, δεν κατάφερε να νικήσει στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» την Σλάβια Πράγας (2-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα τα λεφτά» στην αναμέτρηση ήταν το γκολ της ισοφάρισης των Τσέχων, με την μπάλα να βρίσκει κατά λάθος στον Κραλ να καταλήγει στα δίχτυα και τον σκόρερ να μην έχει καταλάβει απολύτως τίποτα!

Η Βιγιαρεάλ μετά την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ουσιαστικά «καθάρισε» και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με το 3-1 στην Ρωσία, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήρε προβάδισμα με το 1-0 επί της Μπενφίκα, ενώ η Αϊντραχτ Φρανφούρτης και η Ίντερ άφησαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» μετά το 0-0 επί γερμανικού εδάφους.

Στα βραδινά ματς η Νάπολι και η Τσέλσι επικράτησαν με 3-0 της Σάλσμπουργκ και της Ντιναμό Κιέβου, αντίστοιχα και μόνο αν «αυτοκτονήσουν» θα χάσουν την πρόκριση για τα προημιτελικά, ενώ η Βαλένθια επιβλήθηκε με 2-1 της Κράσνονταρ, σκορ που θα κληθεί να υπερασπιστεί στον επαναληπτικό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Ίντερ 0-0

 

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπενφίκα 1-0

(38΄πεν. Πέτκοβιτς)

Σεβίλλη – Σλάβια Πράγας 2-2

(1΄ Μπεν Γεντέρ, 28΄ Ελ Χαντάντι – 25΄ Στοχ, 39΄ Κραλ)

 

Ρεν -Άρσεναλ 3-1

(42΄ Μπουριζό, 65΄αυτ. Κοσιελνί, 88΄ Σαρ – 4΄ Ιβόμπι)

 

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Βιγιαρεάλ 1-3

(35΄ Αζμούν – 33΄ Ιμπόρα, 64΄ Μορένο, 71΄ Μορλάνες)

 

Τσέλσι -Ντιναμό Κιέβου 3-0

(17΄ Πέδρο, 65΄ Γουίλιαν, 90΄ Χάντσον-Οντόι)

 

Βαλένθια-Κράσνονταρ 2-1

(12΄,24΄ Ροντρίγκο – 63΄ Κλάεσον)

 

Νάπολι-Σάλτσμπουργκ 3-0

(10΄ Μίλικ, 18΄ Ρουίς, 58΄αυτ. Ονγκέν)

 

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 14/3.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης