Ο Αρσέν Βενγκέρ τόνισε πως η Άρσεναλ με υπομονή και συγκέντρωση θα καταφέρει να φτάσει στο σκορ που χρειάζεται για να φτάσει στην πρόκριση επί του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League.

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην εμφάνιση και τα γκολ θα έρθουν. Αν παίξουμε καλά τα γκολ θα έρθουν. Όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Πρέπει να αμυνθούμε και να επιτεθούμε καλά επίσης. Στόχος μας η νίκη. Αυτό που διακυβεύεται είναι η πρόκριση τίποτα παραπάνω. Δεν εξετάζουμε την περίπτωση του Europa League, είμαστε εδώ για να προκριθούμε στους “16” του Champions League. Εδώ είμαστε για να προκριθούμε, θα δώσουμε τα πάντα για αυτό, και δεν σκεφτόμαστε το αν θα αποτύχουμε», είπε ο Αλσατός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου και ρωτήθηκε εάν αποτελούν έμπνευση οι δύο σερί νίκες της Άρσεναλ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζουμε πως μπορούμε να το κάνουμε, το έχουμε ξανακάνει. Έχουμε τον τρόπο και θα πρέπει να πιάσουμε κορυφαία απόδοση αύριο για να το καταφέρουμε».

Για τη σημασία της πρόκρισης στους «16» σημείωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να νικήσουμε αύριο. Για να το καταφέρουμε αυτό οφείλουμε να παίξουμε απολύτως συγκεντρωμένοι. Θα κάνουμε τα πάντα για αυτό».

Σε ερώτηση για τον Ράμσεϊ, απάντησε: «Είναι σημαντικό να έχουν καλή απόδοση ο Ράμσεϊ και ο Φλαμινί, που έχω εδώ δίπλα μου, ώστε να τα καταφέρουμε αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία και πως προετοιμάζει τους παίκτες για το ματς, ανέφερε: «Πρέπει να προσαρμοστούμε σε κάθε σενάριο που θα αντιμετωπίσουμε στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουμε την καλύτερη απάντηση».

Στη συνέχεια μίλησε για το φανατικό κοινό του «Γ. Καραϊσκάκης» και το κίνητρο του Ολυμπιακού: «Φυσικά έχουν κίνητρο αλλά μπορεί και να χάσουν όσα έχουν κερδίσει μέχρι τώρα. Κάθε εβδομάδα αγωνιζόμαστε απέναντι σε ομάδες που έχουν μεγάλο κίνητρο. Οφείλουμε να δείξουμε τις δυνατότητες μας για να τα καταφέρουμε. Τις προηγούμενες φορές που παίξαμε εδώ δεν υπήρχε ενδιαφέρον, αυτή τη φορά είναι διαφορετικά. Πιστεύω ότι αύριο μπορούμε να είμαστε επικίνδυνοι. Νομίζω ότι θα το καταφέρουμε και θέλουμε να διεκδικήσουμε οποιαδήποτε πιθανότητα πρόκρισης έχουμε. Αν δεν κερδίσουμε θα είναι κάτι κακό. Ωστόσο στο παρελθόν έχουμε προκριθεί 15 σερί φορές οπότε ξέρουμε τον τρόπο».

Τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ εκπροσώπησε ο Ματιέ Φλαμινί, οποίος τόνισε: «Ο αυριανός αγώνας είναι πρόκληση να δούμε αν έχουμε την ποιότητα να συνεχίσουμε στο Champions League. Έχουμε παραστάσεις από τα ευρωπαϊκά ματς και θα τα δώσουμε όλα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης