Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Γάλλου κεντρικού αμυντικού, Γουιλιάμ Σαλιμπά από την Σεντ Ετιέν με συμβόλαιο μακράς διάρκειας. Με βάση τη συμφωνία, ο Σαλιμπά θα παραμείνει στο δυναμικό των «στεφανουά» και την επόμενη περίοδο πριν επιστρέψει στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 2020.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της μεταγραφής δεν γνωστοποιήθηκαν, ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας αναφέρουν ότι οι «κανονιέρηδες» δαπάνησαν για τον 18χρονο άσο το ποσό των 27 εκ. λιρών, το οποίο θα καταβληθεί σε δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Γουιλιάμ εντάχθηκε στο δυναμικό μας», τόνισε σε δήλωσή του ο προπονητής της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι και συνέχισε: «Πολλές ομάδες τον ήθελαν, αλλά αποφάσισε ότι ήθελε να έρθει σε μας και να γίνει μέλος του μέλλοντός μας. Θα μείνει στην Γαλλία την επόμενη σεζόν για να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία και μετά ανυπομονούμε να ενταχθεί στο ρόστερ μας».

Ο Σαλιμπά, ο οποίος υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο σε ηλικία 17 ετών, έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την Σεντ Ετιέν εναντίον της Τουλούζ τον περασμένο Σεπτέμβριο και τελείωσε τη σεζόν με 14 συμμετοχές στην αρχική ενδεκάδα.

«Για μένα είναι το κορυφαίο κλαμπ στην Αγγλία, οπότε η απόφασή μου ήταν εύκολη», είπε ο Σαλιμπά και κατέληξε: «Δεν είχα δεύτερες σκέψεις για το αν θα υπογράψω στην Άρσεναλ, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης