Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών και η άποψή του για οτιδήποτε αφορά στο ποδόσφαιρο έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο Αλσατός τεχνικός, που έκανε σπουδαία καριέρα στον πάγκο της Άρσεναλ και σήμερα είναι διευθυντής ανάπτυξης στη FIFA, θέλει να αλλάξει ο κανονισμός του οφσάιντ, έτσι ώστε οι αποφάσεις του VAR να μην τίθενται εν αμφιβόλω.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων «Laureus World Sports Awards» στο Βερολίνο, ο Βενγκέρ εμφανίσθηκε σχεδόν εξοργισμένος, ωστόσο την άποψή του ενστερνίζονται οι απανταχού φίλοι του ποδοσφαίρου και κυρίως οι πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένες φορές καταλογίζεται οφσάιντ για μερικά εκατοστά. Και σε αρκετές απ΄ αυτές, η παράβαση αφορά στο… μέγεθος της μύτης» δήλωσε με νόημα ο Βενγκέρ και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια, πιστεύω ειλικρινά ότι είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανονισμό, έτσι ώστε να μη βρεθούμε στην κατάσταση να λέμε ότι ένας παίκτης είναι εκτός παιχνιδιού λόγω της μύτης του. Μπορεί πραγματικά κάποιος να σκοράρει με τη μύτη του; Αντίθετα, δεν καταλογίζεται οφσάιντ όταν οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη ευθυγραμμίζεται με τον τελευταίο αμυντικό. Και όμως, ο παίκτης μπορεί να σκοράρει με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του. Επομένως είναι καιρός να αλλάξουμε αυτόν τον κανόνα».

Παράλληλα ο Βενγκέρ προτείνει αλλαγές προκειμένου να ηρεμούν οι φίλαθλοι από τις αντιπαραθέσεις που προκύπτουν λόγω VAR και μία απ΄ αυτές, είναι ότι «στα γήπεδα όλων των μεγάλων πρωταθλημάτων θα πρέπει να τοποθετηθούν μεγάλες οθόνες, για να βοηθήσουν τους φιλάθλους να καταλάβουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω του VAR». Επίσης ο Αλσατός τεχνικός προτείνει στις θέσεις των VAR να βρίσκονται πρώην ποδοσφαιριστές, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Σ΄ αυτή την πρώτη περίοδο που έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία, δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί για το VAR που να καλύπτουν όλους τους αγώνες του Σαββατοκύριακου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης