Με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής από το πρωτάθλημα μπάσκετ της Αυστραλίας και χρηματικό πρόστιμο ύψους 3.750 δολαρίων τιμωρήθηκε ο Τζος Τσίλντρες για το αντιαθλητικό του χτύπημα στον Τζέσε Ουάγκσταφ των Περθ Γουάιλντκατς, μετά από σκριν του τελευταίου στον «Mr. Afana».

Το βίαιο χτύπημα του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και νυν των Σίδνεϊ Κινγκς στον φόργουορντ της ομάδας του Περθ, εκτός από την άμεση αποβολή του Αμερικανού από το παιχνίδι, προκάλεσε οργή και αντιδράσεις από μερίδα φιλάθλων των Γουάιλντκατς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mάλιστα αρκετοί εξ αυτών εκφράστηκαν με ρατσιστικά σχόλια στο προφίλ του Τσίλντρες στο “twitter”, προτρέποντάς τον μάλιστα να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πάντως ο πρώην παίκτης των Ατλάντα Χοκς, Φοίνιξ Σανς και Μπρούκλιν Νετς εξέφρασε τη μεταμέλειά του για αυτή του την ενέργεια, τονίζοντας: «Η πράξη μου ήταν ακραία και περιττή. Στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρχε έντονη επαφή και όταν αισθάνεσαι πως αυτή γίνεται μόνο από τη μία πλευρά, τότε απελπίζεσαι. Αντέδρασα υπερβολικά κάνοντας κάτι… αχαρακτήριστο και ζητώ συγγνώμη για το κακό που προκάλεσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης