Απώλειες ύψους 1,16 δισεκατομμυρίων ευρώ (σ.σ. 1 δισ. λίρες Αγγλίας), έχουν δηλώσει συνολικά οι σύλλογοι της Premier League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

«Η μείωση του εισοδήματος για την σεζόν 2019-20 οφείλεται, αναπάντεχα, στην παγκόσμια οικονομική και κοινωνική αναστάτωση που προκαλείται από την πανδημία Covid-19», δήλωσε ο Νταν Τζόουνς, στέλεχος της χρηματοπιστωτικής εταιρείας «Deloitte».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχοντας στερηθεί την παρουσία φιλάθλων -και συνεπώς το κύριο εμπορικό εισόδημά τους (εισιτήρια, πώληση μπλουζών κτλ)- οι σύλλογοι αναγκάσθηκαν να μειώσουν τα ποσά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα η συνολική απώλεια να φθάσει στο «ιλιγγιώδες» ποσό του ενός δισ. λιρών.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ιστορία για τους 20 συλλόγους της Premier League, των οποίων το συνολικό εισόδημα προ φόρων μειώθηκε κατά περίπου 13%, σύμφωνα με την «Deloitte».

«Η απουσία φιλάθλων, η αναβολή αγώνων και οι εκπτώσεις που δόθηκαν στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, είχαν σημαντικό αντίκτυπο στα έσοδα των συλλόγων, πρόσθεσε ο Τζόουνς και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο συνολικός οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας στην Premier League, θα εξαρτηθεί από το πότε οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν κανονικά στα γήπεδα, αλλά και από την ικανότητα των συλλόγων να διατηρούν και να αναπτύσσουν τις εμπορικές τους σχέσεις, ιδίως σε μια εποχή που πολλοί άλλοι τομείς υποφέρουν.

Αυτή η «σεζόν Covid-19» θα συνεχίσει να επηρεάζει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα και της σεζόν 2020-21, όταν αυτά, γίνουν διαθέσιμα».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι παρά την εντυπωσιακή απώλεια, οι σύλλογοι της Premier League, είχαν συνολικά (σ.σ. την περίοδο 2019-20) κέρδη, ύψους περίπου 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης