Αγγλία: Ενημερώθηκαν για επανέναρξη στις 8 Ιουνίου οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 15:05
Αγγλία: Ενημερώθηκαν για επανέναρξη στις 8 Ιουνίου οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ

Βασικές λεπτομέρειες του «Πλάνου Επανεκκίνησης» δόθηκαν στη δημοσιότητα, με την Premier League να αποστέλλει σε όλους τους συλλόγους πρόγραμμα το οποίο προβλέπει την επιστροφή στις προπονήσεις αλλά και την έναρξη των αγώνων.

Το πρόγραμμα έχει ως «ημέρα μηδέν» την 18η Μαΐου. Τότε οι ποδοσφαιριστές θα μπορέσουν να επανέλθουν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, ενώ στις 8 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα πρώτα παιχνίδια μετά από περίπου τρεις μήνες αποχής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού!

Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει η Telegraph, πλάνο που ωστόσο ενδέχεται να πεταχτεί στα σκουπίδια εφόσον ο Μπόρις Τζόνσον αποφασίσει να επεκτείνει το lockdown μέχρι τα τέλη Μαΐου. Και οι 20 σύλλογοι της Premier League θα έχουν νέα επαφή στις αρχές του μήνα, προτού παρουσιάσουν το χρονοδιάγραμμά τους στην κυβέρνηση.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, όλοι οι ποδοσφαιριστές της Premier League -μαζί με το υπόλοιπο αγωνιστικό προσωπικό- θα υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19 και, για πρώτη φορά, θα μπορέσουν να προπονηθούν σε ομάδες λίγων ατόμων από τη Δευτέρα 11 Μαΐου.

Μια εβδομάδα αργότερα θα επιστρέψουν σε πλήρη ρυθμό προπονήσεων, πάντοτε με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και στις 8 Ιουνίου θα γίνει η επιστροφή στα γήπεδα!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020, 15:40