Η Ρεμπέκα Γουέλτς έγινε η πρώτη γυναίκα διαιτητής που ορίστηκε σε αγώνα της Football League στην Αγγλία.

Η EFL, η οποία περιλαμβάνει τους επαγγελματικούς συλλόγους των τριών κατηγοριών της Αγγλίας που βρίσκονται κάτω από την Premier League, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Γουέλτς θα διευθύνει την αναμέτρηση της προσεχούς Δευτέρας ανάμεσα στην Χάρογκεϊτ Τάουν και την Πορτ Βέιλ για την League Two (Δ΄ κατηγορία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρελθόν η Γουέλτς έχει «σφυρίξει» σε αγώνες ανδρών στη National League, καθώς και σημαντικές αναμετρήσεις γυναικών, όπως τον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εϊμι Φερν έγινε το 2010 η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα της EFL, καθώς αντικατέστησε τον τραυματία ρέφερι Τόνι Μπέιτς στο β΄ μέρος αγώνα της Championship, ωστόσο η Γουέλτς είναι η πρώτη που ορίζεται επίσημα να «σφυρίξει» σε αναμέτρηση τέτοιου επιπέδου.

Η English Football League περιλαμβάνει στους «κόλπους» της την Championship (Β΄ κατηγορία), τη League One (Γ΄ κατηγορία) και τη League Two (Δ΄ κατηγορία), ενώ η National League είναι το πέμπτο τη τάξει πρωτάθλημα στην… πυραμίδα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης