Η Premier League εξέδωσε την Παρασκευή (8/1) νέα, πολύ πιο αυστηρή δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19 εντός των ομάδων της κατηγορίας, απειλώντας με πολύ σκληρά πειθαρχικά μέτρα τους παίκτες που θα παραβιάσουν τα πρωτόκολλα των αγώνων ή των προπονήσεων.

Σε επιστολή που έστειλε και στους 20 κορυφαίους συλλόγους της πρώτης κατηγορίας, η Λίγκα επανέλαβε ότι οι παίκτες θα πρέπει να αποφεύγουν τους εναγκαλισμούς και την ανταλλαγή φανελών μετά τα ματς, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βρετανική κυβέρνηση επέτρεψε στα κορυφαία αθλήματα να συνεχίσουν την αγωνιστική δράση τους, παρά το γεγονός ότι η χώρα μπήκε σε ακόμη πιο σκληρό lockdown εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ωστόσο, ορισμένοι παίκτες παραβίασαν τους κυβερνητικούς κανόνες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και η Λίγκα τόνισε προς τους συλλόγους ότι πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά τα συγκεκριμένα περιστατικά.

«Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλιστεί η εμπιστοσύνη των φιλάθλων, της κυβέρνησης και των ενδιαφερομένων μερών στα πρωτόκολλα προπόνησης και αγώνων ότι οι ατομικές παραβάσεις να διερευνώνται και τιμωρούνται αντίστοιχα από τους συλλόγους», ανέφερε η Premier League στην επιστολή της και συμπλήρωσε πως «…η αποτυχία τήρησης των παραπάνω, μπορεί να οδηγήσει σε πειθαρχική δράση της Λίγκας εναντίον προσώπων που θα υποπέσουν σε παραπτώματα ή εναντίον συλλόγων του συλλόγου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτάθλημα είπε ότι τα «υγειονομικά διαβατήρια» θα χρησιμοποιηθούν από παίκτες και προσωπικό στους χώρους προπόνησης και θα ελέγχονται από υπαλλήλους της Λίγκας, οι οποίοι μπορούν να κάνουν επιτόπιους ελέγχους.

Τα νέα μέτρα έρχονται μετά το νέο ξέσπασμα του Covid-19, που οδήγησε σε αναβολή τεσσάρων αγώνων πρωταθλήματος και περισσότερων από 50 αγώνων στις χαμηλότερες κατηγορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης