Μπέρνλι: Κινδυνεύει να μείνει με άδεια ταμεία αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 22:00
Μπέρνλι: Κινδυνεύει να μείνει με άδεια ταμεία αν διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα

Χωρίς χρήματα στα ταμεία της μπορεί να βρεθεί μέχρι τον Αύγουστο η Μπέρνλι, εάν η σεζόν στην Premier League διακοπεί οριστικά, όπως δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του συλλόγου, Μάικ Γκάρλικ, τρεις εβδομάδες μετά την πανδημία του κορωνοϊού, που οδήγησε στην αναστολή του πρωταθλήματος.

Μάλιστα ο διοικητικός ηγέτης της Μπέρνλι τόνισε ότι η ομάδα μπορεί να χάσει ακόμη και 50 εκατ. λίρες σε έσοδα, εάν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

«Το γεγονός είναι ότι αν δεν τελειώσει η και δεν υπάρξει ξεκάθαρη ημερομηνία έναρξης για την επόμενη, τα χρήματά μας θα εξαντληθούν μέχρι τον Αύγουστο, αυτό είναι γεγονός» δήλωσε ο Γκάρλικ στο Sky Sports και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω γι΄ άλλους συλλόγους. Γι΄ αυτό είμαστε πολύ πολύ αποφασισμένοι ότι όταν είναι ασφαλές να το κάνουμε αυτό και πραγματικά θέλουμε να τελειώσει αυτή τη σεζόν. Η ολοκλήρωση της περιόδου είναι το μόνο πραγματικό αποτέλεσμα για όλους τους συλλόγους της Premier League».

Η Μπέρνλι αναμένει να χάσει 5 εκατ. λίρες από κάθε αγώνα, καθώς τα εναπομείναντα εντός έδρας ματς σπίτι τους πιθανότατα θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, σε περίπτωση που θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Επιπλέον, αν η σεζόν ακυρωθεί οριστικά, ο σύλλογος θα χάσει άλλα 45 εκατ. λίρες που αφορούν έσοδα από ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις και άλλα γεγονότα. «Πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι σύλλογοι της Premier League, την οποία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει με κανένα τρόπο πριν από λίγες μόνο εβδομάδες« δήλωσε ο Γκάρλικ στην ιστοσελίδα της ομάδας.

«Δεν πρόκειται μόνο για την Μπέρνλι ή, οποιοδήποτε άλλο σύλλογο, πρόκειται για όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου», πρόσθεσε ο «ισχυρός άνδρας» της αγγλικής ομάδας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 22:00