Αγγλία: Με νέους... κανόνες η επανέναρξη στην Premier League

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 13:42
Αγγλία: Με νέους... κανόνες η επανέναρξη στην Premier League

Η επανέναρξη της Premier League αναμένεται -καλώς εχόντων των πραγμάτων- εντός του Ιουνίου. Κι ενώ οι ομάδες βρίσκονται εν αναμονή της σχετικής απόφασης για την ημερομηνία επιστροφής στα γήπεδα, οι αρμόδιοι φορείς επεξεργάζονται το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί από εδώ και στο εξής.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «The Telegraph», εκτός από το ήδη γνωστό πως οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρξουν αυστηροί κανόνες για τους παίκτες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν σίγουρα μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ενδεχομένως για τους επόμενους 12 μήνες!

Ειδικότερα, στο σχετικό πρωτόκολλο, προβλέπεται απαγόρευση της χειραψίας πριν τους αγώνες, ενώ υπάρχει ρητή οδηγία στους διαιτητές να παρατηρούν τους παίκτες που θα... φτύνουν στο γήπεδο. Επίσης δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση μπουκαλιών νερού, η ανταλλαγή φανέλας μετά το τέλος της αναμέτρησης και οι ομαδικοί πανηγυρισμοί μετά την επίτευξη γκολ.

Πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα, στην οποία θα πρέπει να μάθουν να ζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές ανά την υφήλιο και για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020, 14:33