Χαρμόσυνα νέα επιφύλαξε η σημερινή μέρα για τους ιδιοκτήτες παμπ και μπαρ στην Αγγλία, αλλά και τους φιλάθλους που συνηθίζουν να παρακολουθούν εκεί αγώνες ποδοσφαίρου, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα τους να διατηρούν τα καταστήματά τους ανοικτά και μετά το πέρας τους ωραρίου τους, όταν υπάρχει μεταμεσονύκτιος αγώνας των «τριών λιονταριών» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Το αίτημα των ιδιοκτητών των νυχτερινών καταστημάτων είχε αρχικά απορριφθεί από τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε, ανάθεσε σε επιτροπή να εξετάσει και πάλι το ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα η αρμόδια επιτροπή ανακοίνωσε πως οι παμπ και τα μπαρ θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τη 1 τα ξημερώματα (σ.σ. αντί μέχρι τις 11μμ που ισχύει κανονικά) όταν η εθνική Αγγλίας έχει αγώνα που ξεκινάει αργά το βράδυ.

Χαρακτηριστικά το πόρισμά της αναφέρει: «Η κυβέρνηση πιστεύει ότι η συμμετοχή της Αγγλίας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου είναι ζήτημα εθνικής σημασίας. Πολλοί φίλαθλοι του ποδοσφαίρου θα θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες στις παμπ μαζί με άλλους και να απολαύσουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις».

Η ένωση των ιδιοκτητών παμπ και μπαρ της Αγγλίας χαιρέτησε την απόφαση με την διευθύνουσα σύμβουλο, Μπρίγκιτ Σίμοντς, να δήλωνει σχετικά: «Είναι σπουδαία νέα που τοποθετούν τις παμπ στην καρδιά ενός σπουδαίου εθνικού γεγονότος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης