Ο οπαδός της Ρόμα, ο οποίος επιτέθηκε σε φίλαθλο της Λίβερπουλ έξω από το «Άνφιλντ» τον περασμένο Απρίλιο, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι, τιμωρήθηκε σήμερα (28/02) με ποινή φυλάκισης 3,5 ετών από το δικαστήριο του «Preston Crown».

Ο 30χρονος, Σιμόνε Μαστρέλι, είχε παραδεχθεί την επίθεση εναντίον του 53χρονου Ιρλανδού, Σον Κοξ, πατέρα των τριών παιδιών, πριν από τον περυσινό ημιτελικό αγώνα των δύο ομάδων για το Champions League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δικαστής, Μαρκ Μπράουν, αποφάσισε την τιμωρία του Ιταλού, στον οποίο εκδόθηκε τον περασμένο μήνα το σχετικό ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, αναφέροντας ότι ο Μαστρέλι είχε καταστρέψει τη ζωή ενός αθώου ανθρώπου και της οικογένειάς του.

Ο πρόεδρος της Ρόμα, Τζέιμς Παλλότα, ο οποίος ανέλαβε με προσωπική δωρεά 50.000 ευρώ τα ιατρικά έξοδα και το κόστος αποκατάστασης του Κοξ, τον περασμένο Απρίλιο, περιέγραψε την επίθεση ως «την πιο αηδιαστική βλακεία».

Η κόρη του Κοξ, Σόνα, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πατέρας της είχε πάει να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον αδελφό του αλλά «δεν ήρθε ποτέ σπίτι» και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η βίαιη επίθεση στον πατέρα μου τον άφησε σε μια δύσκολη κατάσταση. Το μέλλον του είναι αβέβαιο και δεν ξέρουμε πώς θα προχωρήσει και αυτό μας τρομάζει πραγματικά. Τώρα εστιάζουμε στο να του δοθεί η πρέπουσα φροντίδα που χρειάζεται».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης