Το Τσάμπιονς Λιγκ αλλάζει δομή από τη σεζόν 2015-16. Πιο συγκεκριμένα από την ερχόμενη περίοδο, όπως αποφάσισε η UEFA, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης θα μπαίνουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των επτά κορυφαίων χωρών στη λίστα (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ρωσία) και η κάτοχος του τροπαίου.

Ως εκ τούτου στο πρώτο γκρουπ δεν θα έχουν το δικαίωμα να μπουν οι ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο στη χώρα τους, ακόμη και αν έχουν καλύτερο συντελεστή της πενταετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τρέχουσα σεζόν στο πρώτο γκρουπ βρέθηκαν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ και Πόρτο.

Αν η απόφαση αυτή είχε ισχύ από την τρέχουσα σεζόν, τότε στο πρώτο γκρουπ θα βρίσκονταν η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ, καθώς και οι Μπάγερν Μονάχου, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Ζενίτ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι.

Με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, κυρίως στο δεύτερο γκρουπ αλλά και στα υπόλοιπα θα δημιουργηθεί… συνωστισμός από «μεγαθήρια», δεδομένου ότι σε αυτά θα υπολογίζονται κανονικά οι βαθμοί του εκάστοτε συλλόγου, γεγονός που δεν θα ευνοεί τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης