Το φάιναλ φορ του Basketball Champions League αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή (5/5) στην Αμβέρσα.

Στο Sportpaleis (18.500 θέσεις), ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της Ευρώπης, οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης για τη σεζόν 2018-19 θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους σημερινούς ημιτελικούς η ιταλική Βίρτους Μπολόνια θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση στις 19:30 (Novasports1HD), ενώ στις 22:15 αρχίζει ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός ανάμεσα στην πρώτη πρωταθλήτρια του BCL (2017), Τενερίφη και την οικοδέσποινα Αντβέρπ (Novasports1HD).

Η Βίρτους Μπολόνια αποτελεί μια ιστορική δύναμη, που βρίσκεται μεταξύ των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους στην Ευρώπη.

Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 4ου ομίλου, στη φάση των «16» απέκλεισε τη γαλλική ΛεΜαν και εν συνεχεία τη γαλλική Ναντέρ. Η Μπάμπεργκ κατέκτησε φέτος το γερμανικό Κύπελλο επί της Άλμπα Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο BCL τερμάτισε στην 3η θέση στον 3ο όμιλο στην κανονική περίοδο, απέκλεισε την τουρκική Μπάνβιτ στη φάση των «16» και εν συνεχεία την κάτοχο του τίτλου στο Basketball Champions League, ΑΕΚ, στα προημιτελικά.

Οι Βέλγοι διοργανωτές είχαν μια εντυπωσιακή σεζόν και κατέκτησαν το Κύπελλο Βελγίου απέναντι στην μεγάλη αντίπαλό τους, την Οστάνδη.

Μπήκαν στη διοργάνωση από τον πρώτο γύρο των προκριματικών και τελείωσαν την κανονική περίοδο του Basketball Champions League στην 4η θέση του 3ου ομίλου.

Στη συνέχεια, απέκλεισαν την ισπανική Μούρθια (φάση των «16») και τη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ (προημιτελικά). Η Τενερίφη τερμάτισε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου, εν συνεχεία απέκλεισε τον Προμηθέα Πατρών στη φάση των «16» και τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ στα προημιτελικά.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Basketball Champions League έχουν ως εξής:

Παρασκευή, 3 Μαΐου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΩΡΑ TV

Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 19:30 Novasports1HD

Τενερίφη (Ισπανία)-Αντβέρπ (Βέλγιο) 22:15 Novasports1HD

Κυριακή, 5 Μαΐου

ΩΡΑ ΤV

«Μικρός» Τελικός 16:00 Novasports5HD

Τελικός 19:00 Novasports5HD

Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ

2017 Τενερίφη (Ισπανία)

2018 ΑΕΚ (Ελλάδα)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης