Αντίθετη η Ρίβερ Πλέιτ στη διεξαγωγή του τελικού στη Μαδρίτη

Αντίθετη η Ρίβερ Πλέιτ στη διεξαγωγή του τελικού στη Μαδρίτη
Στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, με οπαδούς και των δύο ομάδων, ο δεύτερος τελικός του Kόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς, όπως αποφάσισε η CONMEBOL.

Ωστόσο η απόφαση αυτή της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής βρίσκει αντίθετη τη μια εκ των δύο φιναλίστ.

Συγκεκριμένα η Ρίβερ Πλέιτ, με επίσημη επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της, Ροδόλφο Ντ'Ονόφριο, γνωστοποίησε στην CONMEBOL την άρνησή της να διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός στην Ισπανία.

Στην επιστολή αυτή ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου αναφέρει πως την ευθύνη για την αναβολή της αναμέτρησης στο Μονουμεντάλ την έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παράλληλα τονίζει πως η διεξαγωγή του δεύτερου τελικού μακριά από τη Νότια Αμερική αδυνατίζει τη φύση της ίδιας της διοργάνωσης, η οποία αποτελεί μέρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος αγώνας, που θα κρίνει το ποια από τις δύο ομάδες θα κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το περασμένο Σάββατο στο «Μονουμεντάλ».

Εντούτοις αναβλήθηκε μετά την επίθεση των οπαδών της Ρίβερ στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή των «Xeneizes».

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν παίκτες της Μπόκα και μετά από όσα συνέβησαν αποφασίστηκε προ ημερών από την Conmebol το ματς να γίνει εκτός Αργεντινής, καταλήγοντας στην περίπτωση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2018, 17:35