To πιο ήχηρο μήνυμα κατά του ρατσισμού έδωσε πλήθος κόσμου την Τρίτη με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν οι Μάρκους Ράσφορντ, Μπουκαγιό Σάκα και Τζέιντον Σάντσο, μετά τα χαμένα τους πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 της Αγγλίας κόντρα στην Ιταλία.

Το βράδυ της Τρίτης μεγάλη μερίδα κόσμου μαζεύτηκε αυθόρμητα στο σημείο της τοιχογραφίας με το πρόσωπο του Άγγλου επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλοντας να αφήσουν μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης στον 23χρονο, αλλά και να φωνάξουν συνθήματα υπέρ του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, πολλοί εξ αυτών γονάτισαν εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη στήριξη προς το κίνημα «Black Lives Matter», απαντώντας παράλληλα και στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, που δεν στήριξε ποτέ ανοιχτά την κίνηση διαμαρτυρίας πριν από την έναρξη των αγώνων στην Premier League.

Εκτός του Ράσφορντ, η πόλη του Μάντσεστερ εξέφρασε τη στήριξή της και στα άλλα δύο θύματα ρατσιστικών επιθέσεων, τους Τζέιντον Σάντσο και Μπουκαγιό Σάκα, καθώς στο κέντρο του Μάντσεστερ δημιουργήθηκε ένα τεράστιο γκράφιτι με τους τρεις παίκτες, φορώντας από ένα στέμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: sport-fm

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης