Ο διαιτητής από τη Ζάμπια, Τζάνι Σικάζουε, έγινε ο αρνητικός πρωταγωνιστής στον αγώνα ανάμεσα στην Τυνησία και στο Μάλι, για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Κόπα Άφρικα, καθώς σφύριξε δύο φορές τη λήξη του ματς πριν συμπληρωθεί το 90λεπτο!

Η πρώτη φορά ήρθε στο 85′ κι ενώ το 2ο ημίχρονο είχε διακοπεί πέντε φορές για αλλαγές των δύο προπονητών, μία φορά για cooling break και δύο φορές για την εξέταση στο βίντεο των πέναλτι που καταλόγισε στις δύο ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παίκτες και οι πάγκοι των δύο ομάδων τον ενημέρωσαν για το σφάλμα του και τελικά πήρε πίσω την απόφαση. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Ελ Μπιλάλ Τουρέ έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα στον Ντίλαν Μπρον και δέχθηκε πολύ αυστηρή κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής από τη Ζάμπια είδε τη φάση το βίντεο, σπαταλώντας κι άλλον χρόνο, όμως δεν άλλαξε απόφαση.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά αγώνα, κι ενώ το σκορ παρέμενε 1-0 για το Μάλι (σύμφωνα με τα πλάνα, στο 89:45), ο διαιτητής σφύριξε ξανά τη λήξη! Αυτή τη φορά η απόφαση ήταν οριστική, με συνέπεια οι Τυνήσιοι να σπεύσουν αρχικά στον τέταρτο διαιτητή και στη συνέχεια στον Σικάζουε για να διαμαρτυρηθούν.

Οι σεκιούριτι του γηπέδου επιχείρησαν να προστατεύουν τον διαιτητή από τη Ζάμπια, ο οποίος φυγαδεύτηκε για τα αποδυτήρια προστατευόμενος από δύο σειρές σωμάτων που του έκαναν χώρο, την ώρα που οι παίκτες του Μάλι είχαν σπεύσει στην κερκίδα του «Όμνισπορτ», όπου βρίσκονταν οι συμπατριώτες τους για να πανηγυρίσουν τη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοι νόμιζαν ότι το ματς όμως έληξε κανονικά, όμως έπειτα από περίπου δέκα λεπτά διατάχθηκε η επιστροφή των ομάδων στο τερέν για να παιχτεί ο υπολειπόμενος χρόνος. Πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί. Τελικά το Μάλι επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, χειροκροτήθηκε, και η νίκη του επικυρώθηκε αφού η Τυνησία δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε αυτό το απίθανο πράγματικά σκηνικό…

 

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του Μοχάμεντ Μαγκασουμπά σημείωσε με πέναλτι ο Ιμπραχίμα Κονέ στο 48ο λεπτό.

Από την πλευρά της, η Τυνησία είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει από την άσπρη βούλα, αλλά ο τερματοφύλακας του Μάλι, Ιμπραχίμα Μουνκορό, απέκρουσε την εκτέλεση του Ουαχμπί Χαζρί, 13 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το Μάλι τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία του γκρουπ, ενώ τον 6ο όμιλο συμπληρώνουν Μαυριτανία και Γκάμπια, που αναμετρώνται στην ίδια πόλη στις 18:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης