Αποβλήθηκε από την ιταλική ομοσπονδία πυγμαχίας ο μποξέρ με τα ναζιστικά τατουάζ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 21:57
Αποβλήθηκε από την ιταλική ομοσπονδία πυγμαχίας ο μποξέρ με τα ναζιστικά τατουάζ

Ένας Ιταλός πυγμάχος αποβλήθηκε από την Ομοσπονδία Πυγμαχίας της χώρας του, εξαιτίας των τατουάζ του με ναζιστικά σύμβολα.

Τα τατουάζ του 28χρονου, Μικέλε Μπρόιλι, καταγγέλθηκαν από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης με αφορμή τον αγώνα που έδωσε (και στον οποίο έχασε) το περασμένο Σάββατο στην Τεργέστη για την διεκδίκηση του τίτλου του Ιταλού πρωταθλητή στην κατηγορία των υπερελαφρών βαρών.

Ο αντίπαλός του, Χασάν Νουρντίν, ο οποίος είναι Μαροκινός μετανάστης, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ένιωσε «αηδία» όταν «είδε τα τατουάζ στο σώμα του Μπρόιλι να υμνούν τον ναζισμό».

Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport», η οποία θεωρεί «απαράδεκτο» που επετράπη στον πυγμάχο να μπει στο ρινγκ με αυτά τα τατουάζ, ο Ιταλός είχε πολλά «ναζιστικά σύμβολα» στο στήθος του.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ιταλικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, που συνεδρίασε σήμερα (23/9), αποφάσισε να αποβάλει τον Μπρόιλι από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα τουλάχιστον έως τις 19 Νοεμβρίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της προκαταρκτικής έρευνας που άνοιξε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Michele Broili. Credit: Instagram/@michelebroili93

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021, 22:05