Αποχή από το restart του ΝΒΑ συνέστησε ο Ίρβινγκ σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, 17:32
Αποχή από το restart του ΝΒΑ συνέστησε ο Ίρβινγκ σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού

Ο Κάιρι Ίρβινγκ, αντιτίθεται στο σχέδιο επανεκκίνησης του ΝΒΑ, και άσκησε πιέσεις στους παίκτες της Λίγκας για αναβολή της προγραμματισμένης επανέναρξης του πρωταθλήματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 80 παίκτες του ΝΒΑ (σ.σ. δεν συμμετείχε ο ΛεΜπρον), ο αστέρας των Νετς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν υποστηρίζω τη μετάβαση στο Ορλάντο. Δεν είμαι με τον συστηματικό ρατσισμό. Κάτι μου... μυρίζει.

Είμαι πρόθυμος να εγκαταλείψω ό, τι έχω για την κοινωνική μεταρρύθμιση. Η τηλεδιάσκεψη διήρκησε δύο ώρες και για μία τουλάχιστον ώρα, οι ΝΒΑers επικεντρώθηκαν στην ανάγκη για μεταρρύθμιση της κοινωνικής δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

«Είτε θέλουμε να το παραδεχθούμε είτε όχι, κάθε ημέρα που ξυπνάμε είμαστε στο στόχαστρο ως Αφροαμερικανοί» φέρεται να επισήμανε ο Ίρβινγκ. Επιπρόσθετα, για αρκετή ώρα, οι παίκτες του ΝΒΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η φυλετική αδικία ήταν πάντως το νούμερο ένα θέμα συζήτησης. Το συμπέρασμα της τηλεδιάσκεψης ήταν ότι αυξάνονται οι «φωνές» που θέλουν διακοπή της σεζόν στο ΝΒΑ.

Πάντως, ο Κάιρι Ίρβινγκ τόνισε στους συμμετέχοντες παίκτες του ΝΒΑ στην τηλεδιάσκεψη ότι παρά την αντίθετη άποψή του, προτίθεται να υποστηρίξει τους παίκτες εάν τελικά αποφασίσουν να προχωρήσουν στην προγραμματισμένη επανεκκίνηση της σεζόν στο Ορλάντο.

«Αν αξίζει το ρίσκο, ας το κάνουμε. Αλλά αν δεν το πιστεύετε όλοι, τότε εντάξει. Έχουμε επιλογές και για τις δύο περιπτώσεις. Ας βρούμε μία μέση οδό ως οικογένεια» ήταν τα λόγια του σταρ των Μπρούκλιν Νετς Κάιρι Ιρβινγκ προς τους συναδέλφους του.

Αρκετοί ΝΒΑερς εξέφρασαν πάντως την άποψη ότι θα είναι πιο εύκολο να εκφράσουν τη θέση τους κατά του ρατσισμού αν συνεχιστεί η σεζόν, μέσω συνεντεύξεων ή εκδηλώσεων και ενεργειών.

Στην τηλεδιάσκεψη τέθηκαν επίσης οι οικονομικές συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει η απόφαση για αποχή από πλευράς παικτών (αφού τυχόν άρνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε "σπάσιμο" της διασυλλογικής σύμβασης και ένα πιθανό lock out).

Ο κίνδυνος για τραυματισμούς αν συνεχιστεί η σεζόν, αλλά και οι πιθανότητες να διεξαχθεί η επόμενη αγωνιστική περίοδος (2020-21) κεκλεισμένων των θυρών υπήρξαν επίσης από τα βασικά θέματα συζητήσεις στην τηλεδιάσκεψη.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020, 17:39