Αργεντινή: Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρώτος νοσοκόμος του Μαραντόνα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 09:58
Αργεντινή: Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο πρώτος νοσοκόμος του Μαραντόνα

Ο νυχτερινός νοσοκόμος του Ντιέγκο Μαραντόνα, που αποτελεί το πρώτο μέλος της ιατρικής του ομάδας που εμφανίστηκε ενώπιον του γραφείου του εισαγγελέα της Αργεντινής, αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του, ισχυριζόμενος ότι «διατάχθηκε να μην τον ξυπνήσει».

«Οι προϊστάμενοί του του είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε τη σοφία να εκτελέσει το καθήκον του (σ.σ. της παρακολούθησης) χωρίς να αισθάνεται ο ασθενής συγκλονισμένος» διαβεβαίωσε ο δικηγόρος, Φράνκο Τσιαρέλι, κατά την έξοδο από αυτή τη μακρά εξέταση του πελάτη του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο πελάτης του «παρατήρησε ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια», τα οποία διαβίβασε αρμοδίως, ενώ αποκάλυψε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τα καρδιακά προβλήματα του Μαραντόνα.

Ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν έμεινε για επτά και πλέον ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο -στα προάστια του Μπουένος Άιρες-, ο οποίος υποψιάζεται ότι είπε ψέματα ισχυριζόμενος πως ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε κανονικά λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του, καθώς η αυτοψία αποκάλυψε ότι αργοπέθαινε.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή, στην κατοικία του στο Τίγκρε -βόρεια του Μπουένος Άιρες- λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο προκειμένου να αποκατασταθεί πρόβλημα θρόμβωσης.

«Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε πάντα τον Μαραντόνα ως ασθενή με ψυχιατρική πολυπλοκότητα, πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχή από το αλκοόλ» πρόσθεσε ο δικηγόρος στον Τύπο.

Ακόμα έξι μέλη της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού του γιατρού και του ψυχιάτρου, θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη στο πλαίσιο μιας έρευνας για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», που άρχισε η εισαγγελία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θεωρεί ότι ο θάνατος του Μαραντόνα είναι αποτέλεσμα μη επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, ενώ τα επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού κατηγορούνται ότι δεν εξασφάλισαν «τη σωστή χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ψυχοτρόπων φαρμάκων».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021, 10:09