Την οριστική απόφασή του να «κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του» και να ασχοληθεί με την προπονητική ανακοίνωσε ο Κάρλος Τέβες.

Ο 38χρονος Αργεντινός, ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του ως επαγγελματίας, δήλωσε ότι βάζει τέλος στην καριέρα του, παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί: «Αποσύρομαι από το ποδόσφαιρο. Μου πρότειναν να παίξω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν δέχθηκα, ήδη έδωσα τα πάντα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο παλαίμαχος -πλέον- άσος, ο οποίος φόρεσε στη διάρκεια της καριέρας του τις φανέλες των Μπόκα Τζούνιορς, Κορίνθιανς, Γουέστ Χαμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους και Σανγκάι Σένχουα, εξήγησε ότι ένας από τους λόγους, για τους οποίους αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, ήταν ο θάνατος του πατέρα του και η δύσκολη περίοδος που ακολούθησε την απώλεια αυτή. «Σταμάτησα να αγωνίζομαι, επειδή έχασα τον Νο 1 οπαδό μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πλέον ο «Απάτσι» ετοιμάζεται να ακολουθήσει προπονητική καριέρα του, καθώς βρίσκεται σε διαδικασία για να αποκτήσει τα απαιτούμενα διπλώματα, ενώ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει μια ομάδα της μεγάλης κατηγορίας της Αργεντινής. «Πήρα την απόφαση ότι θα γίνω προπονητής» υπογράμμισε ο Τέβες και συνέχισε: «Είμαι έτοιμος να το κάνω τώρα.

Μαθαίνω πώς να επικοινωνώ. Είναι κάτι, για το οποίο πρέπει να προετοιμαστώ. Δεν πρόκειται να αναλάβω μια ομάδα και απλά να πω στους παίκτες ότι πρέπει να νικήσουν ή θα μπούμε όλοι σε μπελάδες. Πρέπει να δώσω στους παίκτες τα αναγκαία εργαλεία για να νικήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Τέβες αποκάλυψε και το (προπονητικό) όνειρό του: «Ονειρεύομαι να κοουτσάρω την Μπόκα. Μου προκαλεί αυτό το μυρμήγκιασμα, όπως όταν έπαιζα, γι’ αυτό είμαι σίγουρος για το τι θέλω να κάνω».

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του ο Τέβες φόρεσε 76 φορές τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής με απολογισμό 13 γκολ.

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης