Την απόφασή τους να ξεκινήσουν απεργία στις 3 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι Κολομβιανοί ποδοσφαιριστές έπειτα από ανεπιτυχείς προσπάθειες για συνομιλίες με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Το Υπουργείο Εργασίας της χώρας προσφέρθηκε να «διαιτητεύσει» τις συνομιλίες, αλλά οι εκπρόσωποι του πρωταθλήματος και της κολομβιανής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δεν εμφανίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση να γίνει απεργία για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωταθλήματος είναι σύμφωνα με την ένωση των παικτών «συνέπεια της έλλειψης δέσμευσης για την εξεύρεση λύσης».

Η 19η αγωνιστική σε Α’ και Β’ κατηγορία θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι αγώνες μετά δεν θα πραγματοποιηθούν, εκτός κι αν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η διαμάχη υπάρχει εδώ και χρόνια για πολλά θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων σε μείωση του αριθμού των παιχνιδιών, αλλά και για ζητήματα που αναφέρονται στην υγεία των παικτών και σε πειθαρχικά παραπτώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι παίκτες παραπονιούνται ότι δεν ακούγονται.

Ορισμένες από τις 36 ομάδες έχουν υιοθετήσει ειρηνικές διαμαρτυρίες στα πρόσφατα παιχνίδια, με τους παίκτες να κάθονται στον αγωνιστικό χώρο κάθονται στο έδαφος ή να αλλάζουν σιγά-σιγά την μπάλα μεταξύ τους στα πρώτα λεπτά μετά το ξεκίνημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης