Προχωρά η αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς, που προωθεί η FIFA σε συνεργασία με την UEFA ώστε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων, όταν λήξει η αγωνιστική καραντίνα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ποδοσφαίρου θέλουν να προχωρήσουν σε αυτή την αλλαγή, καθώς από τα συνεχόμενα παιχνίδια, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκύψουν θέματα υγείας για τους παίκτες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πρόταση αυτή είναι θετική και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους παίκτες να παίξουν δέκα παιχνίδια σ’ έναν μήνα και οι επιπλέον αλλαγές θα βοηθήσουν» αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που υποστηρίζει πως απηχεί τις θέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων (ECA), στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της ηπείρου.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να λάβει την έγκριση από το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB).

Η πρόταση για πέντε αλλαγές στους αγώνες όταν επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα ήταν και επιθυμία του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος σε πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να μπορούν οι ομάδες να κάνουν δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης