Σε διάστημα λίγων ημερών έχασε δύο φορές από την Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη για το Κύπελλο και το πρωτάθλημα Ισπανίας και τέθηκε εκτός των δύο εγχώριων στόχων της.

Παρηγοριά για τη Ρεάλ και το μοναδικό της… αποκούμπι για να σώσει τη φετινή σεζόν ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ούτε και εκεί είδε… προκοπή. Κι αυτό γιατί ο Άγιαξ φρόντισε να αποκαθηλώσει τη «βασίλισσα» και από τη διοργάνωση, όπου οι Ισπανοί μετρούσαν τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας έτσι θριαμβευτική πρόκριση για τα προημιτελικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αίαντας, σε μία παράσταση βγαλμένη από το ένδοξο παρελθόν του, έκανε πάρτι το βράδυ της Τρίτης στο «Μπερναμπέου» και, συντρίβοντας με 4-1 την ομάδα του Σολάρι, την υποχρέωσε σε ταπεινωτικό αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα αυτή είναι η πιο βαριά εντός έδρας ήττα που έχει γνωρίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ η Ρεάλ, η οποία έμεινε μετά από εννέα χρόνια εκτός προημιτελικών στη διοργάνωση, όπου ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια τα τελευταία χρόνια.

Ο αγώνας

Τι κι αν ο Άγιαξ είχε ηττηθεί με 2-1 στο πρώτο παιχνίδι; Άπαντες στο συγκρότημα της ολλανδικής ομάδας πίστευαν στη μεγάλη ανατροπή και εν τέλει έκαναν τα πάντα, ώστε αυτή να πάρει «σάρκα και οστά» στον αγωνιστικό χώρο του Μπερναμπέου» με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο και παράλληλα με τον πλέον εφιαλτικό για τους Μαδριλένους.

Αφού οι Ολλανδοί γλίτωσαν στο 4ο λεπτό, όταν η κεφαλιά του Βαράν έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ονάνα, πάγωσαν για πρώτη φορά το αχανές μαδριλένικο γήπεδο στο 7΄ με τον Ζίγεκ, ενώ διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Νέρες στο 18΄, πάλι από ασίστ του Τάντιτς, ο οποίος «χόρευε» τους αντιπάλους του.

Η «βασίλισσα» ήταν πάντως και άτυχη, καθώς ο, ούτως ή άλλως εμβρόντητος από το 0-2, Σαντιάγκο Σολάρι έχασε με τραυματισμούς Λούκας και Βινίσους στο πρώτο ημίχρονο, βλέποντας μάλιστα στο 42΄ την ομάδα του να έχει και δεύτερο δοκάρι, με τον Μπέιλ!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ συνέχισε να παίζει το παιχνίδι του, και, έχοντας στοχεύσει τις -ομολογουμένως πολλές- αδυναμίες της φετινής Ρεάλ ,στο 62΄ έκανε το 3-0 με τον Τάντιτς, ο οποίος έβαλε ισχυρά θεμέλια πρόκρισης για την ομάδα του.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για να μετρήσει αυτό το τέρμα χρειάστηκε να περάσουν περιπου 5 λεπτά καθώς ο Μπριχ συμβουλεύτηκε τους συνεργάτες του στο VAR, δεδομένου ότι η φάση φαίνεται να έχει ξεκινήσει από πλάγιο άουτ υπέρ των γηπεδούχων.

Πάντως ο διαιτητής του ματς έδειξε η μπάλα να στηθεί στη σέντρα, κι έτσι το 3-0 υπέρ των φιλοξενούμενων ήταν γεγονός την ώρα που οι φίλαθλοι της Ρεάλ είχαν μείνει άναυδοι από τον ποδοσφαιρικό διασυρμό της ομάδας τους.

Στο 70΄ ο Ασένσιο μείωσε σε 3-1 και έδωσε κάποιες ελπίδες στους γηπεδούχους, αλλά δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τελικό 4-1 από το εκπληκτικά εκτελεσμένο φάουλ του Σένε, ο οποίος έβαλε το «κερασάκι» στην τούρτα θριάμβου της ομάδας του.

Ρεάλ Μαδρίτης-Άγιαξ 1-4

Γκολ: 7′ Ζιγές (Άγιαξ), 18′ Νέρες (Άγιαξ), 62′ Τάντιτς (Άγιαξ), 70′ Ασένσιο (Ρεάλ), 72′ Σενέ (Άγιαξ)

Κίτρινες: Καρβαχάλ, Νάτσο – Μαζραουί

Κόκκινες: 90+3′ Νάτσο

Δοκάρια: 4′ Bαράν (Ρεάλ), 42′ Μπέιλ (Ρεάλ)

Ρεάλ Μαδρίτης (Σαντιάγκο Σολάρι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Βαράν, Ρεγκιλόν, Κρόος, Καζεμίρο (87′ (87΄ Βαλβέρδε) Μόντριτς, Βάθκεθ (29′ λ.τ. Μπέιλ), Μπενζεμά και Βινίσιους (35′ λ.τ Ασένσιο)

Άγιαξ (Έρικ τεν Χαχ): Ονάνα, Μαζραουί (81΄ Βέλτμαν), Ντε Λιχτ, Μπλιντ, Ταλιαφίκο, Ντε Γιονγκ, Σένε (73΄ Ντε Βιτ), Ζίγεκ, Ντε Μπέεκ, Τάντιτς, Νέρες (74΄ Ντόλμππεργκ).

Τα highlights του αγώνα:

 

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των παικτών του Άγιαξ για την μυθική πρόκρισή τους

 

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης