Η Ουρουγουάη ήταν «μαγική» στο Μπέλο Οριζόντε και, δείχνοντας σαφή διαφορά επιπέδου με το Εκουαδόρ, ξεκίνησε το δικό της Copa America με ένα 4-0… όλο υποσχέσεις.

Σε ένα ματς, όπου οι παίκτες του Όσκαρ Ταμπάρες έπαιζαν για περίπου 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω, λόγω της αποβολής του Κιντέρο στο 24′ με απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Λοδέιρο, κυριάρχησαν απόλυτα κι έκαναν «φύλλο και φτερό» την ομάδα του Ισημερινού, επιβεβαιώνοντας απόλυτα το ρόλο του φαβορί. Όπως έδειχνε η εικόνα του αγώνα ακόμη και με ίδιο αριθμό παικτών σε κάθε πλευρά, δεν υπήρχε για τους τυπικά φιλοξενούμενους… ιδιαίτερη τύχη με την κεφάτη παρέα των Καβάνι και Σουάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καλή μέρα… από το πρωί φαίνεται και ήδη στο 6ο λεπτό η σέντρα του Σουάρες βρήκε τον Λοδέιρο, που κοντρόλαρε υπέροχα, πέρασε δύο παίκτες και σούταρε στην απέναντι γωνία για το 1-0. Η μοίρα του αγώνα… τα είχε βάλει με το Εκουαδόρ, αφού στο 24ο λεπτό ο Κιντέρος, μετά από σκληρό μαρκάρισμα στον Λοδέιρο και την χρήση του VAR, είδε την κόκκινη κάρτα, χτυπώντας τον αντίπαλό του στο πρόσωπο με τον αγκώνα του σε εναέρια μονομαχία. Κάπως έτσι, το βολ πλανέ του Καβάνι για το 2-0 στο 33′, όπως και η προβολή του Σουάρες στο 44′, σε δύο φάσεις προερχόμενες από κόρνερ, ήταν φυσιολογική εξέλιξη, με τον Νάντες μάλιστα να σουτάρει άψυχα πάνω στον τερματοφύλακα σε προφανή θέση για να κάνει το 4-0, μπαίνοντας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Όση δράση είδαμε εκεί, πάντως, τόση… αδράνεια και από τις δύο πλευρές υπήρξε στην επανάληψη. Οι Ουρουγουανοί ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με τα 3 «τεμάχια», που είχαν σκοράρει προηγουμένως, ο Ισημερινός δεν μπορούσε να είναι απειλητικός σε αυτή την κατάσταση και με παίκτη λιγότερο, μέχρι το 80ό λεπτό, όπου ο Μίνα πρόλαβε τον Σουάρες, αλλά στην προσπάθεια να διώξει στόχευσε… το παραθυράκι του Ντομίνγκες για το 4-0. Ο Σουάρες, δύο λεπτά αργότερα, έχασε άλλη μια ευκαιρία σε τετ α τετ από πλάγια, που πρόλαβε έγκαιρα ο Ντομίνγκες, με το σκορ να παραμένει.

Δείτε τα γκολ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: sdna.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης