Αποφασισμένες να εξαντλήσουν τα περιθώρια για να ολοκληρωθεί η εφετινή σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εμφανίστηκαν οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Πρέμιερ Λιγκ, μετά τη νέα τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της διοργανώτριας αρχής και των συλλόγων.

Στην τετράωρη σύσκεψη μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ενδεχόμενο όλα τα παιχνίδια να γίνουν σε ουδέτερα γήπεδα χωρίς φυσικά την παρουσία θεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου, όταν η αγγλική κυβέρνηση θα ανακοινώσει αν θα συνεχιστεί η καραντίνα με τα υπάρχοντα μέτρα ή αν θα υπάρξει κάποια ελάφρυνση, που ουσιαστικά θα ανάψει το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση της Premier League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοργανώτρια και οι ομάδες συζήτησαν πιθανά βήματα προς την κατεύθυνση της συνέχισης της σεζόν 2019/20, όταν είναι ασφαλές και κατάλληλο να γίνει κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνάντηση των μετόχων της Premier League σήμερα οι ομάδες συζήτησαν πιθανά βήματα προς τον σχεδιασμό του να συνεχιστεί η σεζόν 2019/20, όταν είναι ασφαλές και κατάλληλο να γίνει κάτι τέτοιο.

Επαναλήφθηκε ότι οι σκέψεις όλων είναι με εκείνους που επλήγησαν ευθέως από την πανδημία του COVID-19.

Επίσης ότι η προτεραιότητα της Premier League είναι η υγεία και η ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, του προσωπικού, των φιλάθλων και της ευρύτερης κοινότητας.

Η διοργανώτρια και οι ομάδες μελετούν τις πρώτες δοκιμαστικές κινήσεις και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και τα παιχνίδια μόνο με την καθοδήγηση της κυβέρνησης, υπό τις οδηγίες των ειδικών και έπειτα από διαβούλευση με τους παίκτες και τους προπονητές.

Η λίγκα χαιρέτισε τη δημιουργία της κυβερνητικής ιατρικής ομάδας εργασίας για επιστροφή στα κορυφαία αθλήματα, η οποία είχε συνάντηση για πρώτη φορά σήμερα το πρωί.

Καμία απόφαση δεν ελήφθη στη σημερινή συνάντηση των μετόχων και οι ομάδες αντάλλαξαν απόψεις επί της πληροφόρησης που έχει δοθεί για πλάνο επανεκκίνησης.

Συμφωνήθηκε ότι PFA, LMA, παίκτες και προπονητές είναι κλειδί γι’ αυτή τη διαδικασία και θα ζητηθεί περαιτέρω διαβούλευση.

Οι σύλλογοι επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019/20, διατηρώντας την ακεραιότητα του πρωταθλήματος και χαιρέτισαν την υποστήριξη της κυβέρνησης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης