Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επανέλαβε χθες (17/3) την πρόθεσή της να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, παρά τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει σχεδόν σε όλο τον κόσμο η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από μεγάλη μερίδα των αθλητών, μερικοί εκ των οποίων (συμπεριλαμβανομένης της Κατερίνας Στεφανίδη) εξέφρασαν δημόσια το αίτημα για αναβολή της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού της τετραετίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΔΟΕ πήρε θέση απέναντι στις κριτικές, υπογραμμίζοντας ότι υπό τις παρούσες έκτακτες συνθήκες, δεν υπάρχουν ιδανικές λύσεις και ότι στόχος είναι η εξεύρεση μίας λύσης με όσο το δυνατόν λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τους αθλητές. Όπως αναφέρει το BBC, η θέση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής είναι η ακόλουθη:

«Αυτή είναι μία έκτακτη κατάσταση, η οποία απαιτεί έκτακτες λύσεις. Η ΔΟΕ είναι αφοσιωμένη στην εξεύρεση μίας λύσης με τις λιγότερες αρνητικές συνέπειες για τους αθλητές, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα της διοργάνωσης και την υγεία των αθλητών. Σε αυτή την κατάσταση, καμία λύση δεν θα είναι ιδανική και γι΄αυτό το λόγο υπολογίζουμε στην υπευθυνότητα και την αλληλεγγύη των αθλητών».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης