«Έφοδος» της αστυνομίας σε σπίτια παραγόντων για το Μουντιάλ 2006

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 14:34
«Έφοδος» της αστυνομίας σε σπίτια παραγόντων για το Μουντιάλ 2006
Η ελβετική Δικαιοσύνη προχωρά με γοργούς ρυθμούς την έρευνα για την υπόθεση του Μουντιάλ του 2006. Η Γερμανία διοργάνωσε το συγκεκριμένο παγκόσμιο κύπελλο, με τα ΜΜΕ να αναφέρουν πως υπήρξαν δοσοληψίες στο παρασκήνιο για να πάρει το «χρίσμα» από τη FIFA και να διοργανώσει τους αγώνες.

Μάλιστα, στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα «έφοδος» της αστυνομίας σε αρκετά σπίτια παραγόντων της FIFA, ενώ στη λίστα των υπόπτων στο σκάνδαλο προστέθηκε και το όνομα του πρώην γενικού γραμματέα της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Ουρς Λίνσι.

«Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας επιβεβαιώνει ότι στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε έρευνα της αστυνομίας στις οικίες υπόπτων» ανέφερε η ανακοίνωση του γραφείου του Ελβετού εισαγγελέα.

Η εισαγγελία συνεχίζει έτσι την έρευνα για την υπόθεση ανάληψης του Μουντιάλ το 2006 και τις καταγγελίες για φοροδιαφυγή, σχετικά με το ποσό των 6,7 εκατ. ευρώ που έστειλε η ομοσπονδία στη FIFA.

Η ελβετική Δικαιοσύνη επικεντρώνει την έρευνά της σε αυτήν την «περίεργη» πληρωμή από την οργανωτική επιτροπή του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 προς τη FIFA, τα χρήματα της οποίας ενδέχεται να μην έχουν χρησιμοποιηθεί όπως προβλεπόταν.

Η γερμανική ομοσπονδία, από τη μεριά της, έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει βρει κάποια ένδειξη για ατασθαλίες στη διαδικασία, κατά την οποία κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Μουντιάλ. Η ομοσπονδία, επίσης, γνωστοποίησε ότι συνεχίζει να ερευνά πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα της πληρωμής από τη γερμανική οργανωτική επιτροπή προς την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία για το... πολιτιστικό πρόγραμμά της.

Θέση στο θέμα έχει πάρει και ο τότε επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν ότι η ομοσπονδία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του 2006 πληρώνοντας το ποσό των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ σε μέλη της FIFA.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο του 2000 η Γερμανία επικράτησε 12-11 στη σχετική ψηφοφορία της Νότιας Αφρικής, η οποία θεωρείτο φαβορί και τελικά διοργάνωσε το Μουντιάλ του 2010, και κατέκτησε το δικαίωμα να φιλοξενήσει την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της πολυεθνικής αθλητικής εταιρείας «Adidas» Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους δάνεισε το ποσό αυτό, το 2000, στην επιτροπή διεκδίκησης του Μουντιάλ 2006, με σκοπό να εξαγοράσουν οι Γερμανοί ψήφους παραγόντων της FIFA!

Εντελώς... τυχαία στη συνέχεια ο Ντρέιφους κέρδισε τον διαγωνισμό της FIFA και ανέλαβε τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το Μουντιάλ του 2006 στη Γερμανία και του 2010 στη Νότια Αφρική. Δικαιώματα που απέφεραν στην εταιρεία του κέρδη εκατοντάδων εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως για την υπόθεση αυτή διεξάγει έρευνα και η εισαγγελία της Φρανκφούρτης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016, 16:03